Lietuvos golfo lyderė G. B. Starkutė Europos čempionate aplenkė daugiau nei 100 varžovių

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Prancūzijoje pasibaigė Europos moterų golfo čempionatas, kuriame varžėsi ir vienintelė Lietuvos atstovė Gilė Bitė Starkutė.

Penktajame savo Europos čempionate dalyvavusi geriausia Lietuvos golfo žaidėja užėmė 36-ąją vietą tarp 144 dalyvių, praneša Lietuvos golfo federacija.

Lietuvos sportininkė po sėkmingų antrosios bei trečiosios dienų buvo pakilusi iki 24-os pozicijos, bet paskutinę – ketvirtąją – dieną baigė su 73 smūgiais (PAR +1) ir šiek tiek smuktelėjo žemyn.

Pirmieji tolimi smūgiai šįkart lietuvei dažnai skriejo į kairę pusę, todėl vėliau ne kartą teko gelbėtis smūgiuojant iš po medžių, žolės ir bunkerių.

Bendras keturių dienų G. B. Starkutės rezultatas – 284 smūgiai (PAR -4).

Dramatiškai vyko kova Europos čempionato aukso. Po visų 18 duobučių paskutinę dieną turnyre buvo dvivaldystė – pirmavo belgė Savannah de Bock ir anglė Charlotte Heath (PAR -19). Dėl to jos turėjo žaisti papildomas keturias duobutes, kol galiausiai čempione tapo jaunoji Belgijos atstovė.

Bronza atiteko prancūzei Ines Archer (PAR -17).

Verta pažymėti, kad aukščiau už G. B. Starkutę išsirikiavo tik 12 Europos šalių atstovės, dauguma – iš gilias golfo tradicijas turinčių valstybių. Pajėgiausių 30-uke yra po penkias angles, itales ir švedes, po keturias prancūzes ir ispanes.

Be lietuvės iš Baltijos šalių varžėsi tik estė Anete Adul, kuri liko 117-a ir pasirodymą baigė po trečios dienos.

G. B. Starkutė 2019 metais Europos čempionate buvo 30-a, 2020 metais – 35-a, o 2018 ir 2021 metais į 60-uką neprasibrovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių