Lietuvos čempionato medalius orientacininkai išsidalijo ekstremaliausioje trasoje

  • Teksto dydis:

Šiaulių rajone surengtas pirmasis šių metų Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionatas. Iš slidininkų estafetę perėmę bėgikai varžėsi ekstremaliausioje – naktinėje trasoje. Prie starto linijos stojo 99 orientacininkai.

Vyrų varžybose Lietuvos čempiono titulą iškovojo Jonas Vytautas Gvildys. „Medeinos“ klubo atstovas trasą su 27 kontroliniais punktais įveikė per 1 val. 7 sek. Artimiausią persekiotoją J. V. Gvildys aplenkė beveik 4 min. Lietuvos vicečempionu tapo Rimvydas Alminas iš „Versmės“ komandos. Trečias finišavo praėjusių metų Lietuvos čempionas naktinėje trasoje Vilius Aleliūnas iš „Igtisa“ komandos.

„Lietuvos čempionato auksą naktinėje trasoje iškovojau po 4 metų pertraukos. Stengiausi atlikti savo darbą ir nekreipti dėmesio nei į varžovus, nei į kitas lempas miške. Tai padėjo išvengti didesnių klaidų varžybų pradžioje. Klaidelių padariau, bet jų daro visi. Naktį tai normalu. Likusią trasos dalį pavyko gerai bėgti susikaupus vienam ir kai kuriuos punktus jau pasiekiau atsargiau – nekirtau tiesiai per mišką, nes miške naktį gali nelabai susigaudyti kur bėgi. Gerai, kad dar miškas nesužaliavęs, nes čia būtų neįžengiamos džiunglės“, – pergale džiaugėsi J. V. Gvildys, kuris praėjusių metų Lietuvos čempionate nugalėtojui pralaimėjo vos 2 sek.

Moterų varžybose Lietuvos čempionės titulą apgynė Sandra Paužaitė iš „Dainavos“ klubo. Nugalėtoja trasą su 20 kontrolinių punktų įveikė per 53 min. 18 sek. ir artimiausias persekiotojas aplenkė net 10 minučių. Sidabrą iškovojo Indrė Valaitė iš „Ąžuolo“ komandos, bronza atiteko Aušrinei Kutkaitei iš „Medeinos“.

„Svarbiausia buvo išvengti didelių orientavimosi klaidų, kurios naktį pavirsta į dar didesnes. Trasą įveikiau be didelių klaidų ir tai lėmė pergalę. Stengiuosi mėgautis varžybomis, nes dėl pandemijos yra atšaukiama daug tarptautinių varžybų, todėl šis sezonas pakibo ant plauko ir startų tarptautinėse varžybose negali planuoti“, – teigė daugkartinė Lietuvos čempionė S.Paužaitė.

Lietuvos čempionate dalyvavo tik aukšto sportinio meistriškumo orientacininkai. Dėl to ženkliai sumažėjo dalyvių skaičius. Praėjusiais metais Lietuvos čempionate naktinėje trasoje startavo rekordinis dalyvių skaičius – net 184 sportininkai.

Artimiausi Lietuvos orientavimosi bėgte čempionatai numatyti gegužės 8-9 d. Panevėžyje, kur medaliai bus išdalinti sprinto ir mišrių estafečių sprinto varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių