Lietuvos čempionato apžvalga: „Kaunas Hockey“ pirmąją poziciją įtvirtino nepramušama gynyba

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio čempionate prabėgo dar viena savaitė, per kurią buvo sužaistos ketverios rungtynės. Po šių akistatų dar labiau išryškėjo atkrintamųjų varžybų paveikslas, o pirmadienį tradiciškai pristatome naujausią čempionato apžvalgą.

Pirmose šios savaitės rungtynėse „Hockey Punks“ komanda lengvai 10:1 susitvarkė su lygos autsaidere „Energija Hockey – HC Klaipėda“. Pergalę iškovoti jiems nesutrukdė ir tai, kad vilniečiai žaidė be kelių savo lyderių.

Kitose rungtynėse intriga buvo gerokai didesnė. Didžiąją rungtynių dalį atsilikusi „Energija – Geležinis Vilkas“ paskutinę rungtynių minutę rezultatą išlygino, o galiausiai pratęsime 5:4 palaužė „Baltų Ainius“.

 

 

Savaitgalį pradėjo rungtynės Kaune, kuriose „Kaunas Hockey“ aiškinosi santykius su „Hockey Punks“. Rungtynėse, kurios buvo itin svarbios pirmos vietos likimui, triumfavo šeimininkai: kauniečiai iškovojo pergalę 3:0.

Įspūdingą formą demonstruojanti „Kaunas Hockey“ gynyba išimčių varžovams nedarė ir sekmadienį, kai kauniečiai 6:0 nugalėjo „Energiją – Geležinį Vilką“. Nors šios komandos tarpusavyje dar sužais vienerias rungtynes, ši pergalė leido jau dabar Kauno komandai įgyti pranašumą tarpusavio akistatose.

Po šios savaitės „Kaunas Hockey“ įtvirtino savo pirmąją poziciją lygoje (42 taškai po 17 rungtynių), o už jų nugaros lieka „Hockey Punks“ (38 taškai po 18 rungtynių), „Energija – Geležinis Vilkas“ (34 taškai po 18 rungtynių), „Baltų Ainiai“ (15 taškų po 16 rungtynių) ir „Energija Hockey – HC Klaipėda“ (0 taškų po 17 rungtynių).

184:05 min. be praleisto įvarčio. Pavydėtiną formą demonstruojantis „Kaunas Hockey“ vartininkas Artūras Pavliukovas šią savaitę abejose rungtynėse nepraleido nė vieno įvarčio, o pridėjus praėjusios savaitės pasirodymus jis savo vartus tobulai saugo jau daugiau nei tris valandas. Tokių skaičių Lietuvos čempionate dar nematėme, o įspūdingai žaidžiantis A. Pavliukovas po šių akistatų žengė stiprų žingsnį link pergalės geriausių lygos vartininkų statistinėse kategorijose.

100. „Kaunas Hockey“ komanda pirmoji šiame sezone pasiekė šimto pelnytų įvarčių ribą ir po rungtynių su „Energija – Geležiniu Vilku“ savo sąskaitoje šiame sezone turi jau 104 įvarčius. Negana to, kauniečiai demonstruoja ir geriausią gynybą čempionate, praleidę vos 33 įvarčius, o jų šiame sezone susikurtas įvarčių skirtumas tiesiog stebinantis - +71.

Pratęsimai. „Energija – Geležinis Vilkas“ šią savaitę stojo jau į trečią pratęsimą šiam sezone: elektrėniškiai sudalyvavo visose šiuo sezono per papildomą laiką lygiosiomis pasibaigusiomis rungtynėmis. Tiesa, skirtingai nuo pirmų rungtynių su „Hockey Punks“ ir „Baltų Ainiais“, „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovams pagaliau pavyko pratęsime iškovoti pergalę.

Nepasimokė. „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ gynėjas Olegas Peliušenokas rungtynių su „Hockey Punks“ antrojo kėlinio gale už varžovo pagriovimą sėdosi ant nubaustųjų suolelio, o pasibaigus nuobaudai vos po 16 sekundžių jis už tokį patį nusižengimą užsidirbo dar vieną pražangą. Jungtinės komandos atstovo laimei, jo pražangų metu sėkmingai veikusi „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ gynyba įvarčių nepraleido.

Išbarstomos persvaros. Trečiajame rungtynių su „Energija – Geležiniu Vilku“ kėlinyje „Baltų Ainiai“ dar turėjo dviejų įvarčių pranašumą, bet du įvarčius praleidę kauniečiai buvo priversti žaisti pratęsimą, o galiausiai ir patirti pralaimėjimą. Išbarstytas pranašumas „ainiams“ nebėra naujiena: šiame sezone net penkis kartus Kauno klubo atstovai patirdavo nesėkmes nepaisant to, jog jie rungtynių metu turėdavo dviejų įvarčių ar didesnį pranašumą.

 

 

„Hat-trickas“. Šios savaitės pradžios rungtynės su „Energija Hockey – HC Klaipėda“ buvo ypatingos „Hockey Punks“ atstovui Rokui Bacevičiui. Pirmą kartą per daugiau nei 150 pasirodymų ant ledo Lietuvos čempionate, „pankų“ kapitonas ledą paliko su trimis įvarčiais ir pirmuoju karjeros „hat-tricku“.

Subliuškusi reguliaraus sezono intriga. Prieš šią savaitę didžiulę intrigą žadėjusi kova dėl pirmųjų Lietuvos čempionato reguliaraus sezono pozicijų beveik baigta. Dvi „Kaunas Hockey“ pergalės beveik išsprendė visus klausimus: norint laimėti reguliarųjį sezoną kauniečiams užtenka iškovoti bent vieną pergalę per likusius tris susitikimus, o panašus ir kovos dėl antrosios vietos scenarijus: „Hockey Punks“ užtenka laimėti vieną iš likusių dviejų akistatų arba sulaukti „Energijos – Geležinio Vilko“ kluptelėjimo.

Vartininko pražangos. Trečiajame rungtynių su „Energija – Geležiniu Vilku“ kėlinyje „Baltų Ainių“ vartininkas Martinas Petiulis vos per dešimt minučių du kartus buvo nubaustas už taisyklių pažeidimus ir buvo priverstas atlaikyti oponentų šturmą daugumoje. Su šiuo iššūkiu kauniečių komandos vartininkas susitvarkė: abejose situacijose po savo pražangų, M. Petiulis neleido oponentams pelnyti įvarčio daugumoje.

MVP. Šią savaitę ryškiausiai ant ledo žibėjo „Kaunas Hockey“ vartininko Artūro Pavliukovo žvaigždė . 23-ejų metų vartininkas be įvarčio paliko abi pagrindines varžoves, nors darbo jam tikrai netrūko – per dvi rungtynes į jo vartus skriejo 66 metimai. Idealią vartininko savaitę vainikuoja 16-osios Lietuvos čempionato savaitės MVP titulas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių