Bokso federacija smerkia sprendimą sugrąžinti rusus atletus į turnyrus, svarstys atsaką

  • Teksto dydis:

Lietuvos bokso federacija (LBF) ketvirtadienį pasmerkė Tarptautinės bokso asociacijos sprendimą į savo organizuojamas varžybas sugrąžinti Rusijos ir Baltarusijos boksininkus, ji taip pat ketina svarstyti atsaką.

„Sunku patikėti tuo, kas vyksta. Smerkiame ir toliau smerksime šį IBA sprendimą, dėl kurio nebuvo tartasi su nė viena nacionaline federacija. Didžiausia baimė yra, kad bokso, kaip sporto šakos, gali nelikti olimpinių žaidynių programoje, o to mes tikrai nenorime“, – pranešime sakė LBF prezidentas Darius Šaluga.

Federacija artimiausiu metu ketina šaukti Vykdomojo komiteto susirinkimą, kuriame svarstys, kokių priemonių reikėtų imtis susidariusioje situacijoje.

Kaip nurodo Tarptautinė bokso asociacija, sprendimą grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas priėmė direktorių valdyba.

„Naujasis sprendimas įsigalioja nedelsiant. IBA tvirtai tiki, kad politika neturėtų daryti jokios įtakos sportui, todėl visiems sportininkams turi būti sudarytos vienodos sąlygos“, – rašoma pranešime.

„Gerbdama savo, kaip tarptautinės sporto federacijos, autonomiją, IBA išliks politiškai neutrali ir nepriklausoma“, – teigiama jame.

Praėjus kelioms dienoms nuo Rusijos invazijos į Ukrainą vasario pabaigoje, Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) rekomendavo sporto federacijoms neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose. Tokį sprendimą priėmė dalis organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių