Lietuvoje besitreniruojantys Ukrainos lengvaatlečiai: kol mes kartu, tol esame nenugalimi

  • Teksto dydis:

„Mums čia labai patinka“, – ištarė Vilniuje stovyklaujančių Ukrainos lengvaatlečių būrys. Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) suteikė galimybę karo krečiamos tautos sportininkams vasaros sezonui ruoštis mūsų šalyje.

Į Lietuvą atvyko daugiau nei 20 lengvaatlečių, kurių dauguma ištvermės rungčių atstovai, besiruošiantys mėnesio pabaigoje Prancūzijoje vyksiančioms Europos 10 000 m bėgimo taurės varžyboms. Ukrainiečius LLAF apgyvendino viename iš sostinės viešbučių, tuo tarpu treniruotes jie atlieka Vingio parke bei ten esančiame stadione.

„Atvykome Lietuvos lengvosios atletikos federacijos kvietimu. Esame labai dėkingi tiek už moralinę, tiek už finansinę pagalbą ir solidarumą šiuo svarbiu momentu. Ukrainai dabar sunkus laikotarpis, sunaikinta infrastruktūra. Jūsų federacija apie tai žinojo ir ištiesė pagalbos ranką. Ne tik Lietuvoje yra ukrainiečių sportininkų, bet ir visoje Europoje – Vokietijoje, Italijoje, Turkijoje, Čekijoje. Beveik visos Europos Sąjungos valstybės mums padeda nuo to karto, kai fašistinė orda užpuolė Ukrainą“, – su ašaromis akyse sakė vyriausiasis stajerių komandos treneris Leonidas Masunovas.

Ukrainiečiai prieš išvykdami į užsienį gynė gimtinę ir tik vėliau, kai situacija Ukrainoje truputį stabilizavosi, jiems buvo suteikta galimybė treniruotis bei dalyvauti varžybose.

„Dalis sportininkų buvo pakviesti tarnauti Ukrainos ginkluotose pajėgose. Du mėnesius jie gynė Ukrainą ir dabar, situacijai pagerėjus, Sporto ministerija ir Tautinis olimpinis komitetas sudarė sąlygas sportuoti, treniruotis, – teigė L.Masunovas. – Esame Vilniuje nuo gegužės pirmosios, po to vyksime į Prancūziją, į Europos 10 000 m bėgimo čempionatą. Po to čempionato dauguma sportininkų liks treniruotis Europoje, o vaikinai grįš į Ukrainą ir toliau gins tėvynę. Norime padėkoti už palaikymą ir kol mes kartu, tol esame nenugalimi.“

LLAF buvo viena iš pirmųjų sporto federacijų Lietuvoje, ištiesusių pagalbos ranką Ukrainai. Dar vasario 24-ąją LLAF kreipėsi į Ukrainos lengvosios atletikos federaciją su pasiūlymu padėti.

„Priėmėme sprendimą, kad tiesiame pagalbos ranką ir galime priimti sportininkus į Lietuvą, kokie jie bebūtų – profesionalai, jaunimas ar veteranai. Į mūsų pasiūlymą jie sureagavo gerokai vėliau, bet turime suprasti, kad vyksta karas, krenta bombos, žūsta žmonės ir ne tai buvo svarbu. Tiesa, iškart jiems pervedėme pinigų, – sakė LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis. – Kai padėtis šiek tiek stabilizavosi, jie atsiuntė prašymą deleguoti beveik 20 žmonių, kurie ruošiasi aukšto rango varžyboms Europoje. Stovyklą suorganizavome Vilniuje ir jie, kiek teko kalbėti, yra tikrai patenkinti sąlygomis.“

Dalis stajerių komandos šeštadienį dalyvavo „Vilnius 5000“ bėgimo varžybose: 5000 metrų rungties nugalėtojais tapo Tokijo olimpinių žaidynių dalyvė Natalija Strebkova bei Ihoris Porozovas.

„Esame dėkingi lietuviams ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijai už palaikymą ir didžiulę pagalbą mūsų šaliai šiuo sunkiu metu. Ukrainoje vyksta karas ir visas civilizuotas pasaulis susitelkė bei kartu išgyvena mūsų skausmą. Daug namų ir miestų Ukrainoje buvo sugriauti, daug žmonių buvo nužudyti. Noriu, kad visi žinotu, kad Rusija yra agresore bei teroristinė šalis“, – teigė I.Porozovas.

Penktadienį Ukrainos ėjikai dalyvaus Alytuje vyksiančiame sportinio ėjimo festivalyje.


Šiame straipsnyje: Eimantas Skrabuliskaras UkrainojeUkrainos lengvaatlečiaiLLAF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių