Lietuvių startus stebėjo Suomijos prezidentas

Pirma šiemet Europos disko metimo čempiono Andriaus Gudžiaus ir pasaulio čempiono švedo Danielio Stahlio dvikova įvyko Suomijoje.

Švedas numetė toliau

Turku mieste surengtose legendinio suomių lengvaatlečio Paavo Nurmio garbei skirtose žaidynėse triumfavo D.Stahlis.

27-erių metų Švedijos sportininkas nusviedė diską 69 m 23 cm. Penktas D.Stahlio metimas buvo dar sėkmingesnis – 70 m 20 cm, tačiau po varžybų teisėjai nusprendė, kad švedas pažeidė taisykles.

29-erių A.Gudžius užėmė antrą vietą – 66 m 39 cm. Trečias buvo 21-ų slovėnas Kristjanas Čehas – 66 m 07 cm.

Jėgas išmėgino ir 45-erių Frantzas Krugeris, 2000 m. Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas. Iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) kilęs ir Suomijoje gyvenantis disko metikas užėmė septintą vietą – 56 m 62 cm.

Varžytis su tokiu stipriu konkurentu, kaip Danielis, ir emocingoje aplinkoje – puikumėlis.

Teisėjams neprieštaravo

"Jeigu teisėjai užfiksavo mano klaidą, matyt, taip tikriausiai ir buvo, nors man atrodė, kad viską atlikau taip, kaip reikia, – apie savo metimą per 70 m kalbėjo D.Stahlis. – Vis dėlto labai džiaugiuosi, kad parodžiau sporto mėgėjams, jog net pučiant nepalankiam vėjui galiu pasiekti itin aukštą rezultatą."

Lengvaatlečių varžybas Turku stadione stebėjo per 6 000 žiūrovų. Tarp jų buvo ir Suomijos prezidentas Saulis Niinisto.

"Varžytis su tokiu stipriu konkurentu, kaip Danielis, ir emocingoje aplinkoje – puikumėlis", – sakė A.Gudžius, kurį suomių žiniasklaida įvardijo Romo Ubarto, Vaclovo Kidyko, Virgilijaus Aleknos pergalių ir tradicijų tęsėju.

"Šaliai su 2,8 mln. gyventojų tokia disko metikų plejada – fenomenalus reiškinys", – pagarbiai stebėjosi dienraštis "Iltalehti".

D.Kilty – trečia

Trišuolininkių varžybose dalyvavo praeitą savaitę Lietuvos čempione tapusi Dovilė Kilty ir vicečempionė Diana Zagainova.

D.Kilty užėmė trečią vietą – 13 m 79 cm, o D.Zagainova buvo septinta – 13 m 25 cm.

Sėkmingiausiai pasirodė suomė Kristina Makala – 14 m 12 cm, antroje vietoje – bulgarė Gabriela Petrova, 14 m 08 cm.

Geriausius rezultatus pasaulyje šį sezoną pasiekė ieties metikas vokietis Johannesas Vetteris ir Nyderlandų bėgikė Nadine Visser.

J.Vetteris nuskraidino ietį 91 m 49 cm (latvis Gatis Cakšas buvo trečias – 82 m 65 cm). N.Visser laimėjo 100 m barjerinio bėgimo finalą – 12,68 sek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių