„Lietuviškas“ Zaporožės klubas Čempionų lygoje patyrė nesėkmę

  • Teksto dydis:

EHF Čempionų lygoje antrą nesėkmę iš eilės patyrė Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporožės „Motor“ klubas, kuriame rungtyniauja ir Aidenas Malašinskas. Zaporožės rankininkai išvykoje 30:34 (17:17) turėjo pripažinti Vesprėmo „Telekom“ komandos pranašumą.

Pirmajame kėlinyje šiek tiek užtikrinčiau atrodo šeimininkų klubas, kuris didžiąją dalį laiko buvo priekyje 1–2 skirtumu, o trimis pirmavo vos sykį – 7:4. Vis tik šio pranašumo vengrai iki pertraukos neišlaikė ir puikiai puolimą organizavęs „Motor“ po pirmojo kėlinio galėjo džiaugtis lygiu rezultatu – 17:17.

Antroje susitikimo pusėje „Motor“ kelis kartus buvo išsiveržęs į priekį, tačiau nė sykio nepirmavo didesniu nei vieno įvarčio pranašumu. Rungtynių lūžis įvyko jau artėjant susitikimui į pabaigą, kai „Telekom“ laimėjo atkarpą 3:0 ir susikūrė saugų 4 įvarčių pranašumą – 31:27. Per likusį laiką lietuviškasis „Motor“ atsilikimo likviduoti neįstengė – 30:34.

Tai buvo antroji iš eilės Zaporožės rankininkų nesėkmė, sugrįžus po rinktinių pertraukos. Vis tik šis pralaimėjimas vieniems iš grupės lyderių „Motor“ situacijos stipriai nekomplikuoja. Ukrainiečių komanda su 6 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais aštuonių komandų grupėje žengia 3 vietoje ir į priekį yra praleidusi tik tą patį „Telekom“ klubą bei nė sykio nepralaimėjusią Barselonos „Barcelona“ ekipą.

Susitikimas vyko vyriausiojo komandos trenerio G.Savukyno 50 gimtadienio išvakarėse.

A.Malašinskas šiose rungtynėse, kaip įprasta buvo tarp komandos lyderių – lietuvio sąskaitoje 6 tikslūs metimai į varžovų vartus. „Motor“ gretose už jį rezultatyvesnis buvo tik 7 įvarčius surinkęs Dimitro Gorina, o Viačeslavas Bokhanas pasižymėjo taip pat 6 sykius. Boriso Pukhovskio sąskaitoje – 4 įvarčiai.

Nugalėtojams Ispanijos rankinio žvaigždė Jorge Maqueda įmetė 10 įvarčių, Gasperas Margucas – 8, Andreasas Nillsonas ir Nikolajus Markussenas – po 4.

Dieną prieš tai EHF Europos lygos varžybose pirmąjį pralaimėjimą patyrė be Jono Truchanovičiaus žaidusi „Montpellier“ ekipa. Prancūzų klubas namuose 30:32 (15:16) nusileido „Magdeburg“ ekipai.

J.Truchanovičius šiose rungtynėse komandai negalėjo padėti dėl nugaros skausmų.

Lietuvio klube rezultatyviausias buvo Hugo Descatas, pelnęs 7 įvarčius, Yanisas Lenne pridėjo 4 tikslius metimus.

Nugalėtojams Omaras Magnussonas imetė 12 įvarčių, Timas Hornke ir Christianas O‘Sullivanas pridėjo po 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių