Lietuvai patikėta organizuoti merginų iki 17 metų Europos rankinio čempionatą

  • Teksto dydis:

Paskutiniame Europos rankinio federacijos (EHF) vykdomojo komiteto susirinkime Prancūzijoje buvo patvirtinta daugybė nutarimų dėl rankinio čempionatų Europoje vykdymo ir jų techninių reikalavimų. Vienas svarbus nutarimas priimtas ir Lietuvos naudai. Buvo patvirtinta, jog 2017 metais Klaipėdoje bus organizuojamas merginų iki 17 metų Europos rankinio čempionatas.

Lietuvos rankinio federacija gavo patvirtinimą, jog paraiška, kurioje numatyta Europos čempionato II diviziono pirmenybes organizuoti Klaipėdoje, buvo priimta ir jai pritarta vienareikšmiškai.

„Neabejojame, kad tokio tarptautinio renginio vykdymas duos didelį indėlį rankinio sporto šakos populiarinimui bei jaunimo užimtumui“, - teigiamai vertino galimybę organizuoti čempionatą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Federacijos darbo įvertinimu džiaugėsi generalinis sekretorius Miglius Astrauskas, kuris vardijo teigiamus čempionato organizavimo aspektus.

„Visų pirma, tokie renginiai yra mūsų federacijos darbo įvertinimas. Europos rankinio federacija mato mūsų atliekamą darbą, pastebi, jog esame aktyvūs ir tai vertina. Antra, kas mums tikrai naudinga, tokie renginiai populiarina rankinio sporto šaką. Ir, žinoma, valstybei bei miestui suteikiama ekonominė nauda. Labai džiugu, jog miestai palaiko tokias iniciatyvas. Kartu su čempionatu jau planuojame organizuoti ir kitus renginius: talentų stovyklas, trenerių kursus.“

Merginų, gimusių 2000 metais ir jaunesnių, čempionatas vyks 2017 metų rugpjūčio 14-20 dienomis „Švyturio“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių