Lengvaatlečių rinktinė – be V.Aleknos

Neiškristi į žemesnį divizioną ir patikrinti jaunimą – tokių tikslų Europos lengvosios atletikos komandų 2-osios lygos čempionate sieks Lietuvos rinktinė.

Latvių reitingas – aukštesnis

Šiandien Banska Bystricoje prasidedančiose varžybose lietuviai išmėgins jėgas su Austrijos, Bulgarijos, Kroatijos, Kipro, Airijos, Latvijos ir renginio šeimininkės Slovakijos komandomis.

1–2 vietas užėmusios ekipos iškovos kelialapius į 1-ąją lygą, o likusios 7–8 pozicijose iškris į 3-iąjį divizioną.

Europos lengvosios atletikos asociacijos (EAA) reitinguose Lietuvos rinktinė tarp 2-osios lygos dalyvių yra šešta (841,5 taško).

Pirmauja airiai (972,5), toliau rikiuojasi bulgarai (949), kroatai (945), latviai (935) ir slovakai (904). Mūsiškiai lenkia austrus (785) ir Kipro atstovus (752).

Lietuvos rinktinė startuos ne stipriausios sudėties – be dukart olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos ir Europos jaunimo čempionės daugiakovininkės Viktorijos Žemaitytės.

Pajėgiausių sportininkų nesubūrė ir latviai – į Banska Bystricą neatvyko ieties metikai Vadimas Vasilevskis ir Erikas Ragas, bėgikai Stanislavas Olijaras ir Dmitrijus Milkevičius, stajerė Jelena Prokopčuka.

Rezultatai teikia vilčių

"Mūsų komandos branduolį sudaro atletai, kurių dauguma liepą dalyvaus Kaune vyksiančiame Europos jaunimo čempionate. Norime įsitikinti, kokios jie sportinės formos. Todėl nusprendėme patausoti Virgilijų, o ir jis pats teigė norįs suteikti galimybę pasireikšti jaunimui. Viktorija gydosi atsinaujinusią traumą", – sakė dienraščiui Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinis sekretorius Eugenijus Burokas.

Lietuvos ekipos lyderiai – sprinterė klaipėdietė Lina Grinčikaitė, stajerės vilnietė Živilė Balčiūnaitė ir šiaulietė Rasa Drazdauskaitė, vidutinių nuotolių bėgikai vilniečiai Irina Krakoviak ir Vitalijus Kozlovas bei šiaulietė Eglė Balčiūnaitė, kauniečiai – rutulio stūmikė Austra Skujytė, ieties metikė Indrė Jakubaitytė ir šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis, taip pat disko metikė skuodiškė Zinaida Sendriūtė.

Pagal šio sezono rezultatus ir įvertinus varžovų paraiškose užregistruotų sportininkų pasiekimus, į aukščiausias vietas turėtų pretenduoti I.Krakoviak, A.Skujytė, E.Balčiūnaitė, Ž.Balčiūnaitė, R.Drazdauskaitė, Z.Sendriūtė, I.Jakubaitytė, P.Mykolaitis, V.Kozlovas.

Estus įkvėps G.Kanteris

Šiemet Europos komandų čempionatas vyks pagal naujas taisykles.

Svarbiausia jų – moterys ir vyrai atstovaus vienai komandai (anksčiau varžybose kovodavo atskiros rinktinės).

Bus išmėginta dar viena naujovė: bėgimo rungtyse sportininkai bus diskvalifikuojami po pirmojo klaidingo starto (iki šiol buvo leidžiama vieną kartą suklysti).

Superlygos čempionatas šį savaitgalį vyks Leirijoje (Portugalija). Elito divizione kovos Rusijos, Anglijos, Lenkijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Ukrainos, Prancūzijos, Graikijos, Švedijos, Čekijos ir Portugalijos komandos.

1-osios lygos ekipos, tarp kurių yra ir Estija su olimpiniu bei pasaulio disko metimo čempionu Gerdu Kanteriu, varžysis Bergene (Norvegija).


Šiame straipsnyje: lengvoji atletika

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių