Ledo jachtų buriuotojams teko kovoti ir su stipriu vėju bei grublėtu ledu

Pirmą kovo savaitgalį Lietuvos ledo jachtų buriuotojai iš Vilniaus, Šiaulių, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio,  Kupiškio, Elektrėnų susirinko Šiauliuose, ant Rėkyvos ežero tam, kad išbandytų savo jėgas ir gabumus.

Sportininkams teko kovoti ne tik vieni su kitais, bet ir su stipriu vėju, grublėtu ledu. Dėl sudėtingų oro sąlygų buvo daug techninių problemų - tarp jų ir lūžusių vairų, kritusių stiebų ir plyšusių burių. Tačiau tai nesustabdė ledo mylėtojų nuo varžymosi.

Greičiausių ledo jachtų klasėje DN bendroje įskaitoje pirmą vietą užtikrintai laimėjo buriuotojas iš Klaipėdos Mindaugas Petronis. Antra vieta po aršios kovos atiteko "NBA-Poseidono-Elektrėnų" sporto centro auklėtiniui Jurgiui Jurgelioniui, o trečioji – šiauliečiui Rimvydui Mažunavičiui. Jaunimo įskaitoje pirmas buvo Jurgis Jurgelionis, antras Rimvydas Mažunavičius, o trečias – Rokas Bitinaitis ("NBA – Poseidono- Elektrėnų sporto centras").

Įnirtinga kova vyko ir tarp ,,Ice Opti“  kategorijos ledo jachtų, kur visus laurus bendroje įskaitoje raškė jaunosios buriuotojos. Jos buvo pajėgesnės ir už vaikinus. Pergalę iškovojo Šiaulių klubo sportininkė Rūta Mažunavičiūtė. Antrą vietą užemė Greta Kalinauskaitė ("Atžalynas“), o trečia finišavo Auksė Rudzikaitė ("NBA –Poseidonas- Elektrėnų sporto centras").

Vaikinų grupėje pirmas buvo Šiaulių „Atžalyno" sportininkas Rojus Stankevičius, antras jo bendraklubis Titas Janulis. Trečias dėl virtinės klaidų ir techninių problemų liko šių metų Kajus Volungevičius ("NBA – Poseidono- Elektrėnų sporto centras").

Gausiausioje ,,Ice Blokart“ ledo jachtų grupėje didžiausio svorio kategorijoje pergale džiaugėsi Gustas Stankevičius iš Šiaulių „Atžalyno“. "Poseidono“ auklėtiniui Jurgiui Jurgelioniui atiteko sidabras, o Rokas Bitinaitis apdovanotas bronza. Vidutinio svorio kategorijoje visas prizines  vietas susirinko Šiaulių sportininkai - laimėjo Rimvydas Mažunavičius, nuo jo nedaug atsilikusi Goda Venslovaitė iškovojo antrą vietą, o trečia liko Greta Kalinauskaitė.

Lengvo svorio kategorijoje triumfavo Rūta Mažunavičiūtė, antroje vietoje palikusi Kajų Volungevičių. Trečia vieta atiteko Rojui Stankevičiui. Lengviausio svorio grupėje prizines vietas iškovojo Elektrėnų sporto centro  sportininkės- Auksė Rudzikaitė buvo pirma, Ugnė Urbonaitė džiaugėsi antrąja vieta, o trečia buvo Austėja Karčiauskaitė.

Gausioje ledo burlenčių klasėje užtikrintai nugalėjo kauniečiai: Arvydas Moliušis, laimėjęs net tris iš keturių važiavimų, buvo pirmas, antras - Arvydas Berkelis, trečias - Ramūnas Glizickas.

"Open Ice" grupėje, kur varžomasi su individualios konstrukcijos ledrogėmis geriausiai sekėsi Gediminui Baltušiui iš Panevėžio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių