L. Asadauskaitė – apie švytintį sidabrą rankoje: tai yra visos Lietuvos medalis

  • Teksto dydis:

Londono olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė savo trofėjų kolekciją papildė Tokijo olimpinių žaidynių sidabru. Ji iškovojo antrąją vietą šiuolaikinės penkiakovės varžybose, nors prieš paskutinę rungtį buvo 13-ta. Gintarė Venčkauskaitė finišo liniją kirto septinta.

Tai pirmas Lietuvos sportininkų medalis Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Iškovoti sidabrą vilnietei nesutrukdė nei prieš mėnesį lūžęs šonkaulis, nei 10 sekundžių bauda, kurią ji gavo per anksti išbėgusi į paskutinės rungties trasą.

Padariau viską ir iškovojau medalį, apie kurį svajojau ne tik aš, bet ir visa Lietuva.

„Prieš mėnesį kritau su žirgu ir susilaužiau šonkaulį. Dėl to praleidau Europos čempionatą. Bet, nepaisant visko aš vis tiek treniravausi ir tikėjau, kad esu geros formos ir kad viskas bus gerai.

Pirmą dieną fechtavimas nelabai džiugino, buvau susiplanavusi iškovoti daugiau pergalių. Todėl pagalvojau, kad gal tiesiog likimas toks ir gal ne šį kartą. Bet kitose rungtyse sugebėjau pasirodyti labai gerai. Ir viskas baigėsi puikiai. Esu laiminga, kad prajojau švariai, o paskutinėje, mano stipriausioje rungtyje, padariau viską ir iškovojau medalį, apie kurį svajojau ne tik aš, bet ir visa Lietuva. Tai yra visos Lietuvos medalis. Labai labai džiaugiuosi padovanodama jį Lietuvai“, – po varžybų sakė Tokijo olimpinė vicečempionė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Sveikinimai Laurai! Ačiū už ištvermę, stiprybę ir ryžtą, ačiū už medalį, iškovotą dideliu darbu ir susikaupimu. Džiaugiamės labai! Sėkmės Jai.

Anonimas

Anonimas portretas
Man olimpiečių pasirodymas prilygsta ir praeitos nakties pasieniečių geram pasirodymui ant sienos su Baltarusija....

Anonimas

Anonimas portretas
Rytoj lauksime mūsų vyruko [ kol kas yra trečioje vietoje ] pasirodymo...Gal bus dar vienas penkiakovininkas, rodantis kitiems pavyzdį
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių