Kaune ralio „Aplink Lietuvą“ dalyviai varžysis dėl mero taurės

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 27-29 dienomis vyks tradicinis ralis „Aplink Lietuvą‘21“, kurio dalyviai kovos dėl garbingiausio trofėjaus kiekvieno sportininko kolekcijoje – Prezidento taurės.

Lenktynės tradicinės, tačiau šiemet jos neeilinės. Tai 30-tasis ralis, kurio nugalėtojams bus įteikta Prezidento taurė.

Daug solidesnį – 95-čio – jubiliejų švenčia ralius „Aplink Lietuvą“ nuo pat pirmojo rengianti seniausia šalyje automobilininkus jungianti visuomeninė organizacija – 1926 m. įkurtas Lietuvos automobilių klubas (LAK).

Trys tokie raliai surengti prieškario Lietuvoje, o šaliai netekus nepriklausomybės nutrūko ir LAK veikla. Ją atgaivinus 1996 m., prabėgus lygiai 65-eriems nuo pirmųjų tokių lenktynių starto, vėl pradėti rengti ir garsieji raliai „Aplink Lietuvą“.

90-čio sukaktis gaubia ir patį „Aplink Lietuvą“ ralį, kurio ištakos siekia 1931 m., kai liepos 24 d. 14 automobilių ir 12 motociklų kolona iš Kauno pradėjo pirmąsias maratonines lenktynes aplink Lietuvą.

Neatsitiktinai šią datą LASF laiko oficialia automobilių sporto šalyje pradžia.

„Tai iš tiesų neeilinės sukaktys, kurias tiek ralio organizatoriams, tiek patiems jo dalyviams, tiek ir automobilių sporto gerbėjams norisi paminėti kuo prasmingiau“, – sako pagrindinis renginio organizatorius, LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Neabejotinai viena tokių švenčių taps ir ralio startas Kaune, Rotušės aikštėje, iš kurios pirmas ekipažas į trasą pajudės rugpjūčio 27-osios 9.30 val., o dar anksčiau – 9 val. – numatytas iškilmingas renginio atidarymas.

Kaune 9.45 val. prasidės ir pirmosios ralio batalijos – greitojo slalomo lenktynės J. Bakanausko gatvėje, Aleksoto inovacijų parke ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Tai bus savotiškos prologo varžybos, tačiau „lengvo pasivaikščiojimo“ jos nežada. Mat šių varžybų dalyviai kovos dėl renginio organizacinio komiteto pirmininko, Kauno miesto savivaldybės mero Visvaldo Matijošaičio taurės.

Iš viso šiemetinio, jubiliejinio ralio „Aplink Lietuvą“ maršrutai nusidrieks daugiau nei 1100 km.

Ralis finišuos sekmadienį, rugpjūčio 29 d., 15 val. Vilniuje, S. Daukanto aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

I

I portretas
Piktybinių parazitų užsiėmimas, geriau gyvunam paaukoti, negu šitie parazitai važinėtų su nupjautais duslintuvais, kad apkurstų jie patys nuo savo geldų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių