Kaune – disko metikų Z. Sendriūtės ir A. Gudžiaus triumfas

  • Teksto dydis:

Disko metikė Zinaida Sendriūtė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose triumfavo 15-ą kartą iš eilės.

Iš Skuodo kilusi 32-ejų metų sportininkė Kaune įrankį nusviedė 58,83 metro ir užfiksavo geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

Antrą vietą užėmė Larisa Voroneckaja (46,46 m), trečią – asmeninį rekordą pasiekusi Agnė Jonkutė (45,63 m).

Tuo metu disko metikas Andrius Gudžius LLAF varžybose pasiekė asmeninį rekordą. 26-erių sportininkas įrankį nusviedė 68,61 metro – tai antras geriausias sezono rezultatas pasaulyje.

Toliau šį sezoną diską yra numetęs tik Jamaikos lengvaatletis Fedrickas Dacresas (68,88 m).

Be to, A.Gudžius pranoko geriausią savo trenerio Vaclovo Kidyko karjeros rezultatą (68,44 m).

Per visą Lietuvos lengvosios atletikos istoriją geresnį rezultatą yra užfiksavę tik Virgilijus Alekna (73,88 m) bei Romas Ubartas (70,06 m).

LLAF taurės varžybų laimėtoju A.Gudžius tapo penktą kartą.

„Ar galiu sakyti, kad „įeinu“ į sportinės formos piką? Ne, jo siekiama per pasaulio čempionatą. Buvome pakėlę pirmą sportinės formos piką per varžybas Birštone, kada mečiau 67 metrus, bet tada sąlygos nebuvo dėkingos“, – neišnaudotų rezervų įžvelgia A.Gudžius.

Disko metikas džiaugėsi geromis sąlygomis varžybose – rungčiai palankiu vėju bei šiluma.

„Šiandien sąlygos disko metimui buvo neblogos, vėjas gal truputį vėsokas, bet kadangi fizinė būklė buvo truputį prastesnė, nei kai mečiau 67 m Birštone, geros oro sąlygos kompensavo viską, – aiškino A.Gudžius. – Po rekordinio metimo stengiausi labiau, daugiau dėmesio metimuose skyriau fiziniam metimui, o ne techniniam. Atsirado šiokios tokios klaidelės, vėjas sukosi ir pūtė tai iš priekio, tai iš nugaros, todėl nepavyko pagerinti rezultato.“

Sportininko tikslai – ambicingi. Olimpinių žaidynių finalininkas neslepia, kad viliasi dar šią vasarą perkopti 70 metrų ribą.

„Jau šiandien tikėjausi 70 metrų, bet kažkaip jaučiasi nuovargis po darbo. Neišeina susprogti fiziškai tada, kada reikia. Kitoms varžyboms tikiuosi, kad paklius neblogos oro sąlygos ir šiemet tikrai kažkur užkabinsiu 70 metrų“, – kalbėjo A.Gudžius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių