Per kančias – į žvaigždes: graplingą renkasi vis daugiau sporto žvaigždžių

  • Teksto dydis:

Vos prieš ketverius metus susikūrusi Lietuvos graplingo federacija pagaliau turi kuo pasigirti. Į organizuojamus renginius renkasi vis daugiau dalyvių, tarp kurių ir kovos menų pasaulyje puikiai žinomos pavardės.

Pavyzdžiui, paskutiniajame Baltijos šalių čempionate dėl čempiono vardo varžėsi bušido turnyruose sostinės Siemens arenoje kovojantys: Mindaugas Veržbickas, Konstantinas Mokšinas, Matas Stebuliauskas, Julija Stoliarenko. Dažnai į šią kompaniją patenka ir Teodoras Aukštuolis.

„Kiekvienos žvaigždės atvykimas į turnyrą skatina atvykti ir daugiau sportininkų bei žiūrovų. Kitaip tariant, geri sportininkai labai palengvina informacijos sklaidos darbą, nes jie tampa savotiška turnyro reklama. Daugelis paminėtų sportininkų jau yra tiek pasiekę, kad galėtų rinktis didžiuosius turnyrus. Tačiau jie atvažiuoja, dalyvauja, savotiškai mums padeda, o tai yra labai džiugu“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

– Kaip manote, kas daro didžiausią įtaką, kad tie sportininkai renkasi graplingo turnyrus?

– Vieno dalyko nėra. Galima būtų pradėti vardinti nuo ryšių, santykių, trenerių, įdirbio ir pan. Viskas susideda ir tada gaunasi geras rezultatas. Organizuojant turnyrus, keliame tikslą, kad malonu būtų tiek žiūrovui, tiek sportininkui. O sportininkas, savo ruožtu, visada rinksis tvarkingesnį turnyrą nei tą, kuriame nuolat vyksta „bardakas“.

– Galėtumėt išskirti labiausiai nusipelniusį kovotoją, kuris renkasi graplingo turnyrus?

– Vieną išskirti sunku. Ir M.Veržbickas, ir T.Aukštuolis yra aukštos klasės kovotojai ir, natūralu, kad jie puošia mūsų renginius. Kita vertus, Konstantino Mokšino karjera irgi įspūdinga, jis yra didelė žvaigždė, tačiau mes prie jo pripratome ir jo dalyvavimą jau vertiname kaip visiškai suprantamą dalyką.

– Kokią įtaką šių sportininkų dalyvavimas daro jaunimui?

– Milžinišką. Jauni kovotojai stengiasi lygiuotis į tas žvaigždes ir nejučia pasiekia jų lygį. Kuris kareivis nenori būti generolu? Taip ir užaugo Tomas Smirnovas, Danielius Grėbliūnas, Deividas Matusevičius.

– Iš užsienio taip pat dažnai gauname užklausų, kokie kovotojai dalyvaus turnyre? Visų tikslas – save tikrinti kovojant su geresniais už save.

Jau šių metų, spalio 26, 27, 28 dienomis, Vilniuje („Lietuvos ryto“ arenoje) įvyks Pasaulio graplingo IGF čempionatas.

Daugiau informacijos rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių