„Juodšilių duatlone“ – dvigubai daugiau ištvermės sporto mėgėjų

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į nedidelę Juodšilių gyvenvietę rinksis ištvermės sporto profesionalai, mėgėjai ir juos palaikantys. Balandžio 11 d. vyksiančiame "Juodšilių duatlone", kuriam suteiktas Lietuvos triatlono federacijos taurės varžybų statusas, šiais metais laukiama du kartus daugiau dalyvių.

"Vilniaus rajone sporto renginių vyksta tikrai nedaug. Likus kelioms dienoms iki starto žinome, kad šiemet varžybose bus bent du kartus daugiau dalyvių nei pernai - tokiu augimu gali pasigirti retas masinis sporto renginys. Labai džiaugiamės, kad Juodšilių seniūnija geranoriškai padeda organizuojant varžybas: į šį greta Vilniaus esantį miestelį pusė tūkstančio žmonių retai susirenka, tad šis sporto šeštadienis taps įsimintina švente Juodšiliams", - teigė renginį organizuojančios asociacijos "Sporto renginiai" vadovas Evaldas Martinka.

Pasak jo, nelengvose "Juodšilių duatlono" rungtyse save išmėginti pasiryžę ir vietos gyventojai, o tarp užsiregistravusių yra nemažai vietos bendruomenės atstovų. Varžybos sudomino ir užsienyje gyvenančius ištvermės sporto entuziastus - į renginį atvyks Suomijos, Lenkijos, Baltarusijos piliečiai.

"Masinių renginių sezonas, galima sakyti, tik prasideda. Pernai pirmą kartą surengtas kroso duatlonas buvo gerai įvertintas, todėl šiemet trasos - dar įdomesnės ir pateiksiančios daugiau iššūkių. Manau, kad dėl švelnaus žiemos sezono, itin tinkamo sportui, dviračių sporto ir bėgimo entuziastai jau bus pakankamai gerai pasirengę, todėl pirmas rimtas startas žada atkaklią kovą. Tarp dalyvių - ir dviračių, ir orientavimosi sporto, ir triatlono varžybose dalyvaujančių sportininkų pavardės, tad kova bus tikrai atkakli, nes visi norės įrodyti, kad sezonui ruošėsi rimtai", - sakė E. Martinka.

Lyderių pozicijas ir ištvermingiausiųjų titulus šį šeštadienį "Juodšilių duatlone" išsaugoti yra pasiryžę ir pernai varžybų nugalėtojais tapę Andrejus Dolgovas ir Miglė Mačionytė.

Anot Lietuvos triatlono federacijos viceprezidento Saulenio Pociūno, "Juodšilių duatlono" trasų sudėtingumas sporto ištvermės mėgėjų išgąsdinti tikrai neturėtų: "Triatlono varžybose, kaip ir maratone, pergale galima vadinti pasiektą finišą. Atrodo, kad šiemet renginio organziatoriai nusprendė nuo pat pirmo starto patikrinti dalyvių pasirengimo lygį. Trasos - tiek kroso, tiek važiavimo dviračiu, bus ypač įdomios, bet tikrai negaliu sakyti, kad jos bus lengvos. Antra vertus, triatlonininkams patinka, kai trasa būna nelengva, tiksliau - kai ji būna sunki. Kadangi pagrindinis nuotolis vienas, bus ypač įdomu stebėti, kaip pirmose rimtose sezono varžybose jėgas sugebės paskirstyti ir tie, kas jau ne kartą startavo, ir tokių varžybų naujokai."

Varžybų "Juodšilių duatlonas" trasa driekiasi vaizdingomis miestelio kalvomis, mišku ir žvyrkeliu šalia Vokės upės. Renginio dalyviai ištvermę ir jėgas galės išmėginti įvairiose rungtyse: kroso duatlono, kroso bėgimo, šiaurietiškojo ėjimo varžybose, ir šiais metais naujoje, komandinėje - duatlono estafetės rungtyje.

"Juodšilių duatlonas" suteikia unikalią galimybę išmėginti jėgas su kitų sporto šakų atstovais, nes kroso duatlone pernai tarp lyderių buvo ir dviratininkai, ir biatlonininkai, ir orientacininkai", - pastebėjo S.Pociūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių