Jaunasis ringo talentas N. Kanišauskas: mano užduotis – kovą baigti anksčiau laiko

  • Teksto dydis:

„Trys viename – greitis, jėga ir technika“, – pažadėjo uostamiesčio klubo „Titanikas“ kovotojas Naglis Kanišauskas, prabilęs apie artėjančią kovą tarptautiniame turnyre „KOK’84 World GP 2020 in Vilnius“.

Jau šį šeštadienį (kovo 14 d.) Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančio turnyro ringe devyniolikmetis klaipėdietis susikaus su Soslanu Gasievi iš Sakartvelo.

„Pasirengimas šiai kovai vyko kiek kitaip negu įprasta, – prisipažino N.Kanišauskas. – Daugiau dėmesio skyrėme ištvermei, sprogstamai jėgai. Paskutinės dvi savaitės yra skiriamos technikos šlifavimui. Žinome, kad varžovas – agresyvus ir puikiai sprogstamą jėgą išnaudojantis kovotojas“.

Jaunasis kovotojas prisipažino, kad norėtų kovą baigti anksčiau laiko.

„Svarbiausia mano uždavinys – kovą baigti anksčiau laiko. Labiausiai norėčiau ją užbaigti smūgiais. Norėčiau viską baigti nokautu“, – perspėjo N.Kanišauskas.

Vienu perspektyviausiu šalies kovotoju įvardijamas N.Kanišauskas teigia, kad malonu būti pastebėtam. „Suprantu, kad išlietas prakaitas salėje atsiperka su kaupu – apie tai byloja žiūrovų ovacijos ir palaikymas, – kalbėjo N.Kanišauskas. – Tačiau perspektyvaus kovotojo etiketė? Manau kiekviena etiketė turi savo kainą. Ši man kainavo dvylika metų sunkaus darbo sporto salėje – tiek su treneriais, tiek su savimi ir savo psichologija“.

N.Kanišausko teigimu, jo kelias į KOK tikrai nebuvo lengvas. „Ir tikrai ne rožėmis klotas, – nusišypsojo klaipėdietis. – Viskas prasidėjo, kai man buvo šešeri. Tuomet tėtis mane nuvedė į karatė klubą „JU-KA-DO“. Keturiolikos debiutavau mėgėjų mišriųjų kovos menų ringe. Tuomet neliko nė vieno laisvo savaitgalio, nes nuolat dalyvaudavau varžybose. Nesvarbu, ar tai buvo karatė, dziudo, mišrieji kovos menai, graplingas, džiudžitsu, kikboksas ar Muay Thai. Ariau, ariau... Ir štai, aš čia. Svajonė mane atvedė į KOK. Tikiu, kad šis kelias dar nesibaigė“.

Didelė patirtis N.Kanišauską jau gerai išmokė – kiekvienas varžovas gali nustebinti.

„Juk tai yra mišrieji kovos menai – čia gali nustebinti kiekvienas. Menkiausia klaida gali lemti pralaimėjimą. Todėl į visus varžovus žiūriu su pagarba“, – perspėjo N.Kanišauskas.

Daugiau informacijos apie artėjančius turnyrus – www.bushido.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,ta TEMA labai GRAZIAI yra paSAKES...,

...,ta TEMA labai GRAZIAI yra paSAKES..., portretas
Maikas TAISONAS...,visi turi PLANU kol gauna i SNUKI... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių