Jachtos „Raganosis“ įgulai – keturios pirmosios vietos ir 2018-ųjų metų „Grand Prix“

  • Teksto dydis:

Prestižinis „Grand Prix“ apdovanojimas iškilmingo sezono uždarymo metu, kuris vyko jau tradicine buriuotojų susibūrimo vieta tapusioje „Volfas Engelman Studijoje“, buvo įteiktas jachtos „Raganosis“ (kpt. S. Pajarskas) įgulai.

Ši profesionalia „RS-280“ klasės jachta buriuojanti įgula sugebėjo iškovoti visas pirmąsias vietas keturiose svarbiausiose sezono varžybose – „Kuršių marių regatoje“, „Match Race“ tipo lenktynėse, LR čempionate ir „Asus Lietuvos buriavimo lygoje“.

Šeštadienį Kauno mariose jau po pirmųjų iš dviejų „Asus Lietuvos buriavimo lygos“ medalių lenktynių tapo aišku, kad pagrindinės trys vietos dėl per didelio taškų skirtumo turnyrinėje lentelėje nebepasikeis. Po 18 taškų surinkusios ir čempionais tapusios jachtos „Raganosis“ įgulos, antrąją vietą iškovojo jachtos „Barta“ (kpt. S. Steponavičius/D. Juškevičius) įgula, surinkusi 44 taškus, trečiąją – jachtos „Hornas“ (kpt. Š. Abraitis) įgula su 57 taškais.

Buriavimo lygos rezultatai galutinai sprendė ir įgulų eiliškumą įskaitoje dėl prestižinio „Grand Prix“ apdovanojimo. Pirmąją vietą užėmusi jachtos „Raganosis“ įgula (4 t.) beveik trigubai lenkė artimiausius konkurentus – jachtos „Barta“ įgulą, kuri surinko 11 t. Tačiau trečioje vietoje likusi jachtos „LTU333 by Unohub“ įgula (13t.) nuo sidabro atsiliko vos 2 taškais.

TV3 žurnalistų komandos spurtas „Žurnalistų regatoje“

„Šį sezoną nuolat pirmavusi jachtos „Raganosis“ įgula „Grand Prix“ apdovanojimą buvo kone užsitikrinusi ir prieš šio šeštadienio medalių lenktynes. Tačiau vienas dalykas buvo išties netikėtas – ši jachta paskutinę minutę sugebėjo iškovoti pergalę ir trečiajame „Žurnalistų“ regatos etape, kur įgulą sudarė vos vienas narys iš sportinės „Raganosio“ įgulos, o visi likę nariai buvo ne profesionalūs buriuotojai, o TV3 žurnalistai“,- teigė vyriausiasis varžybų teisėjas Rolandas Žentelis.

Pasak jo, iki trečiojo etapo pirmąją vietą „Žurnalistų regatos“ įskaitoje užėmė „Verslo žinių“ komanda su jachta „Barta“, antrąją – LRT komanda su jachta „Alfeta“, o dėl trečios vietos buvo pasirengę kovoti po lygiai taškų turėjusios „Lietuvos ryto“ komanda su jachta „Hornas“ ir „TV3“ komanda su jachta „Raganosis“. Vis dėlto, paskutiniojo etapo metu dvejose lenktynėse iškovoję pirmąsias vietas „TV3“ komanda su jachta „Raganosis“ sugebėjo išsiveržti į priekį.

Galutinėje įskaitoje keturias pirmąsias vietas užėmusios žiniasklaidos atstovų komandos surinko po vienodai – 12 taškų ir jų vieta turnyrinėje lentelėje buvo sprendžiama pagal tai, kuri jų turėjo daugiau pirmųjų vietų lenktynėse.

R. Žentelio teigimu, tokios intrigos ir masinės lygybės jis neprisimena per visą jau beveik dešimtmetį vykstančios „Žurnalistų regatos“ istoriją. Tai, pasak jo, rodo, kad stiprėja bei buriavime vis labiau profesionalėja ir patys žurnalistai, mat jų regatos metu jachtą valdyti leidžiama tik žurnalistams, o jachtos įgulos narys tėra pagalbininkas ir patarėjas.

„Asus Lietuvos buriavimo lygos“ rezultatai po medalių lenktynių:

1. „Raganosis“ (kpt. S. Pajarskas) – 18 t.

2. „Barta“ (kpt. S. Steponavičius/D.Juškevičius) – 44 t.

3. „Hornas“ (kpt. Š. Abraitis) – 57 t.

4. „LTU333 by Unohub“ (kpt. G. Sirvidas) – 67 t.

5. „Presto“ (kpt. G. Kažemekaitis) – 71 t.

6. „Alfeta“ (kpt. R. Sakalauskas) – 74 t.

7. „Zig Zag“ (kpt. A. Mieliauskas) – 77 t.

8. „Levante“ (kpt. M. Kavaliauskas) – 97 t.

9. „Verdenė Plius“ (kpt. G. Lukoševičius) – 104 t.

Rezultatai „Grand Prix“ apdovanojimui laimėti:

1. „Raganosis“ (kpt. S. Pajarskas) – 4 t.

2. „Barta“ (kpt. S. Steponavičius/D. Juškevičius) – 11 t.

3. „LTU333 by Unohub“ (kpt. G. Sirvidas) – 13 t.

4. „Presto“ (kpt. G. Kažemekaitis) – 23 t.

5. „Zig Zag“ (kpt. A. Mieliauskas) – 23 t.

Žurnalistų regatos rezultatai po 3 sezono etapų:

1. „TV3“ komanda su jachta „Raganosis“ – 12 t.

2. „Verslo žinios“ komanda su jachta „Barta“ – 12 t.

3. „Lietuvos rytas“ komanda su jachta „Hornas“ – 12 t.

4. „LRT“ komanda su jachta „Alfeta“ – 12 t.

5. „15min“ komanda su jachta „Zig Zag“ – 27 t.

6. „Vėjo3“ komanda su jachta „LTU333 by Unohub“ – 27 t.

7. „Delfi“ komanda su jachta „Levante“ – 34 t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių