Irklavimo rinktinės treneris: apie sveikatos problemas ir konkurenciją Europos vicečempionėms

  • Teksto dydis:

„Bus įdomu“, – tarsi patyręs reklamos vilkas Pasaulio irklavimo taurės I-ojo etapo varžybas anonsavo vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Keblys.

Šį savaitgalį (balandžio 30 – gegužės 2 d.) Kroatijoje vyksiančiose varžybose startuos trys Lietuvos įgulos: vyrų vienvietes irkluos Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter, moterų porinę dvivietę – Europos čempionate prieš tris savaites sidabrą iškovojusios Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė.

„Po Europos čempionato vyrai, kuriuos jau įpratome matyti vienoje valtyje, turėjo problemų su sveikata, todėl apsitarėme su treneriais ir nusprendėme į Pasaulio taurės etapo varžybas juos leisti atskiromis valtimis. Leisime jiems pailsėti nuo dvivietės valties. Pažiūrėsime, kaip jiems seksis, – sakė K. Keblys.

Prabilęs apie moterų porinę dvivietę treneris neslėpė, kad treniruotėse M. Valčiukaitės ir D. Karalienės tandemas atrodo tikrai gerai.

„Vienintelis dalykas, kuris dabar šiek tiek jaudina – šiose varžybose merginos gali nesulaukti didelės konkurencijos, atrodo, kad startuosiančių merginų įgulų nebus daug. To priežasties nežinome, gal dalis nusprendė ruoštis kitoms varžyboms, o gal išsigando Europos čempionate sidabrą iškovojusių mūsų merginų“, – nusišypsojo treneris.

Sportininkai į Kroatiją vyko tiesiai iš stovyklos Italijoje, kur treniruotes tęsti liko įgulos, gegužės 15-17 dieną dalyvausiančios atrankos į olimpines žaidynes varžybose: pavienė keturvietė (Mantas Juškevičius, Povilas, Domantas ir Dovydas Stankūnai) bei porinė keturvietė (Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius, Dominykas Jančionis ir Martynas Džiaugys).

Šįkart į stovyklą nevyko Armandas Kelmelis, Giedrius Bieliauskas ir Viktorija Senkutė.

Vyriausiasis rinktinės treneris informavo, kad V. Senkutės tarptautinis sezonas jau yra baigtas.

„Matėme rezultatus Europos čempionate, matėme, koks yra atsilikimas nuo kitų sportininkių, žinome, kiek merginų dar neturi kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes, todėl buvo priimtas sprendimas, kad nesiųsime V. Senkutės į atrankos varžybas, kuriose bus kovojama dėl dviejų vietų Tokijuje. Neverta bandyti. Pati Viktorija su tuo sutiko, – informavo K. Keblys. – Mes tikime Viktorija, ji sparčiai tobulėja, rodo charakterį, tačiau kol kas lygis ne tas – reikia dirbti toliau“.

Intensyviai toliau dirba ir vyrų porinė keturvietė, Europos čempionate užėmusi šeštą vietą ir viltingai žvelgianti į atrankos turnyrą. „Peržiūrėjome, ką negerai padarėme Europos pirmenybėse. Tai buvo techninės klaidos, – sakė K. Keblys. – Tačiau, atrodo, kad jau grįžtame į savo vėžes. Vyrai – nusiteikę, susikaupę – dirba“.

Porinės keturvietės įgulai dėl kelialapio į Tokiją teks varžytis su stipriomis Estijos, Ukrainos, Rusijos, Rumunijos, Prancūzijos komandomis. „Dar nėra aišku, kas atvyks iš už Atlanto, girdėjome, kad Naujoji Zelandija atsisako dalyvauti... Konkurentus žinome, tačiau privalome galvoti ne apie juos, o apie save, savo techniką, savo greitį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių