Intriguojanti Lietuvos regbio „Žvaigždžių diena“ – jau šį šeštadienį

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio bendruomenė šį savaitgalį rinksis Šiauliuose. Šeštadienį miesto stadione po 7 metų pertraukos vėl vyks „Žvaigždžių diena“.

Šventės metu žiūrovai stebės parodomąsias rungtynes tarp „Lokių“ ir „Stumbrų“ rinktinių ir individualius geriausių Lietuvos regbininkų konkursus. Didžiosios pertraukos metu  bus apdovanoti ir pagerbti suaugusių, vaikų ir jaunių pirmenybių prizininkai.

„Šis renginys svarbus keliomis prasmėmis. Visų pirma, tai vienas iš Lietuvos rinktinės pasiruošimo etapų Europos čempionato rungtynėms su Ukraina. Manome, kad toks renginio formatas bus įdomus ir žiūrovams, o federacija turės dar vieną produktą, kurį galės pasiūlyti rėmėjams ir partneriams“, – sako Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidentas Irmantas Kukulskis.

„Žvaigždžių dienos“ dalyviai rungsis dvejose individualiuose konkursuose – realizacijos konkurse savo taiklumą demonstruos baudos smūgių atlikėjai, o technikos ir kliūčių ruože išsiaiškinsime greičiausiai užduotis atliekantį regbininką.“

„Žvaigždžių dienai“ regbininkai pradėjo ruoštis dar praėjusį savaitgalį. Į treniruočių stovyklą atvykusius 60 geriausių regbininkų muštravo ir vertino „Lokių“ treneris Edmundas Ščavinskas ir „Stumbrų“ strategas Gediminas Marcišauskas.

„Renginys tikrai vertas dėmesio. Vien atrankoje dalyvavo 60 stipriausių Lietuvos regbininkų. Tai rodo didelį pačių žaidėjų susidomėjimą ir motyvaciją. Žiūrovams bus tikrai įdomu pamatyti pajėgiausius šalies regbininkus vienoje vietoje. Man asmeniškai norisi greičio, kontakto. Tikiu, kad mes ir varžovai į šitas rungtynes nepažiūrės kaip į žūtbūtines ir žaisime gražų regbį žiūrovams“, –sako „Lokių“ treneris E. Ščavinskas.

„Tokio formato rungtynėms kažkokios taktikos tikrai nėra šlifuojamos. Visi supranta, kam skirtas šis renginys ir nori parodyti gražų, gerą žaidimą. Žiūrovo akiai tai tikrai turėtų būti neblogas sportinis renginys. Dominuosime netikėtumais“, – intriguoja „Stumbrų“ strategas  G. Marcišauskas.

LRF prezidentas I. Kukulskis atkreipia dėmesį, kad  „Žvaigždžių diena“ skirta ne tik užkietėjusiems regbio gerbėjams, bet ir visos šeimos nariams:

„Tai bus visos Lietuvos regbio bendruomenės šventė – didžiosios pertraukos metu pagerbsime „Top“ lygos žaidėjus ir jaunąją kartą, kadangi tą dieną vyks baigiamieji vaikų ir jaunių čempionatų turai. Turėsime batutų miestelį, todėl kviečiu į renginį atvykti 15:00 val. ir viską pamatyti bei išbandyti kitiems. Be abejo, atsižvelgiame į nuolat besikeičiančią COVID-19 situaciją ir laikysimės visų Vyriausybės reikalavimų. Tikiuosi, kad oras bus geras ir visi atėję į „Žvaigždžių dieną“  gerai praleis laisvalaikį.“



„Lokių“ ir „Stumbrų“ žaidėjai vilkės būtent šiai progai sukurtus šventinius marškinėlius. 

Bilietais prekiauja „Ticketmarket.lt“. Juos šventės organizatoriai ragina įsigyti internetu. Bilieto kaina – 3 Eur. 

Negalintys šeštadienį atvykti į Šiaulių stadioną, tiesioginę transliaciją Lietuvos regbio federacijos „Facebook“ paskyroje („Lietuvos regbis“) galės stebėti nuo 16:00 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių