Į Vengriją išvykstančios Lietuvos rankininkės žada kietą kovą

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos moterų rankinio rinktinė išvyko į Vengriją, kur jau kitą dieną pradės Europos čempionato atrankos varžybas rungtynėmis su šios šalies rankininkėmis.

Dalis Lietuvos rinktinės pasirengimą atrankos kovoms pradėjo jau praėjusį penktadienį, tačiau užsienyje rungtyniaujančios mūsų šalies rankininkės prie komandos prisijungė tik šiomis dienomis.

Viena tokių – rinktinės kapitonė Greta Kavaliauskaitė. Universali žaidėja šį sezoną iš Islandijos persikėlė į Vokietiją, kur rungtyniauja „SG 09 Kirchhof“ klube.

Prie komandos prisijungusi G.Kavaliauskaitė džiaugėsi tuo, ką rado atvykusi į stovyklą: „Pirmas įspūdis neblogas. Beveik visas pagrindas yra jaunos žaidėjos, prie kurių prisijungėm mes, rungtyniaujančios užsienyje. Visos stengiamės, analizuojame derinius ir žiūrėsime, kas iš to išeis.“

Nors galutiniame rinktinės sąraše yra dvi kairiarankės (Viltė Lubytė ir Greta Sadauskaitė), tačiau G.Kavaliauskaitės vieta aikštėje vis tiek matoma dešiniajame pusiau krašte.

„Kalbėjomės su treneriu apie mano vaidmenį komandoje, rungtyniausiu vadinamajame blogajame krašte“, – apie savo funkcijas rinktinėje kalbėjo komandos kapitonė.

Jau pirmosiose Europos čempionato atrankos rungtynėse lietuvaičių laukia itin pajėgus varžovas – Vengrijos rankininkės. 2018-aisiais Prancūzijoje vykusiame Europos čempionate Lietuvos varžovės liko septintoje vietoje. Paskutinį kartą vengrės Senojo žemyno medaliais džiaugėsi 2012-ųjų metų Europos pirmenybėse Serbijoje, kuomet iškovojo trečiąją vietą.

„Jau žiūrėjome video. Treneris akcentavo, kad tai kibios, greitos varžovės. Tai bus tikrai kietos rungtynės,“ – apie būsimas varžoves kalbėjo G.Kavaliauskaitė.

Šį sezoną prie užsienyje rungtyniaujančių Lietuvos rankininkių prisijungė ir pernai su „Cascados – HC Garliavos SM“ ekipa Lietuvos čempione tapusi Greta Rinkevičiūtė. Rezultatyviausia praėjusio LMRL sezono žaidėja prisijungė prie „Allensbach“ ekipos (Vokietija), kurioje rungtyniauja ir dar viena Lietuvos rinktinės žaidėja Dovilė Ilčiukaitė.

„Lygis yra šiek tiek aukštesnis nei Lietuvoje. Be abejo, kol kas sunku, bet ir komanda labai padeda ir treneriai, tad po truputį tobulėju,“ – įspūdžiai dalinosi G.Rinkevičiūtė.

Kaip ir bendravardė G.Kavaliauskaitė Greta Rinkevičiūtė apie būsimas varžoves atsiliepė labai pagarbiai: „Treneriai jau supažindino su varžovių puolimu. Tai tikrai labai gera komanda ir bus tikrai sunku, bet esame su jomis susipažinę, manau, tikrai gerai.“

Lietuvos rinktinė su Vengrija išvykoje žais jau šį trečiadienį 20:00, o sekmadienį 16:00 laukia rungtynės Klaipėdos „Švyturio“ arenoje su varžovėmis iš Juodkalnijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių