Į kurortą rinksis geriausios pasaulio oreivės

Planetos pirmenybių prizininkės iš Australijos, Jungtinių Valstijų, Brazilijos ir kitų šalių netrukus sugužės į Birštoną. Kurortiniame mieste kitą savaitę vyks vienas svarbiausių oreivių bendruomenės sportinių renginių – FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas. Čia 7 dienas iš eilės į dangų kils net 60 balionų, kuriuos valdys geriausios pasaulio pilotės.

Liepos 4-10 d. Birštono gyventojai ir miesto svečiai dažnai dairysis į dangų. Jame kas rytą ir kas vakarą savo meistriškumą demonstruos geriausios pilotės.

Balionai kils anksti ryte (apie 6 val. 30 min.) ir pavakarę (apie 19 val. 30 min.). Esant idealioms oro sąlygoms, vakarais balionai kils iš pačio miesto centro, o tai renginio žiūrovams turėtų sukelti dar didesnes emocijas.

Pasak vieno renginio organizatorių Lietuvos oreivių draugijos prezidento Žydrūno Kazlausko, į Birštoną atvyks sportininkės iš 23 šalių: nuo Brazilijos iki Japonijos. Iš šios šalies žada dalyvauti net trys komandos, iš JAV – keturios, taip pat daugybė ekipažų iš Europos valstybių.

Šeimininkai didžiausias viltis deda į Agnė Simonavičūtės pasirodymus. Lietuvos rinktinė lyderė pernai sėkmingai pasirodė Europos čempionate Vengrijoje, kur aplenkė visas konkurentes moteris. 2014 metais ji pasaulio čempionate Lenkijoje pasipuošė bronzos medaliu. Jai iššūkį mes pagrindine favorite laikoma autralė Nicola Scaife. Ji gins planetos čempionės titulą. Stiprią oreivę atsiveš Austrijos rinktinė.

„Agnė pastaruoju metu demonstruoja neblogą formą, tad turėtų pretenduoti į aukščiausius apdovanojimus“, - pabrėžė Ž.Kazlauskas.

Birželį Alytuje vykusiame Lietuvos karšto oro balionų čempionate A.Simonavičiūtė bendrojoje įskaitoje užėmė penktąją vietą, tarp trijų dešimčių ekipažų. Ji nusileido tik konkurentams vyrams. Neblogai vertinamos ir patyrusios Daivos Rakauskaitės galimybės. Ši vilnietė 2012 metais Vokietijoje ir 2015 metais Nyderlanduose pasidabino Europos pirmenybių sidabro medaliais, o 2014 metų pasaulio čempionate Lenkijoje buvo šešta.

Per čempionatą planuojama surengti apie dešimt skrydžių. Kiekviename sportininkės turės įvykdyti skirtingą skaičių užduočių, pagal tai bus skaičiuojami taškai. Oreiviai labai priklausomi nuo klimatinių sąlygų, tad organizatoriai atidžiai seka orų prognozes.

„Orai mums ypatingai aktualūs. Tačiau prognozės kaitaliojasi. Prieš keletą dienų jos nebuvo geros, tačiau pastaruoju metu pagerėjo. Tikimės, kad galėsime atlikti visus skrydžius“, - vylėsi pašnekovas.

Būtent prie oro sąlygų derinami ir balionų kylimai. Jie skris tik anksti rytais ir pavakare. Mat dienos metu vyrauja terminiai vėjai, dėl kurių poveikio balionai gali tapti nevaldomi.


Šiame straipsnyje: oreiviaipasaulio čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių