Į Klaipėdą sugrįžta F2 vandens formulių pasaulio čempionatas – prisijungs ir dar daugiau lietuvių

  • Teksto dydis:

Šiais metais, rugpjūčio 16–17 dienomis, Klaipėdos kruizinių laivų terminale, laivybos kanale ir GO3 eteryje, didžiules bangas ir vėl kels tarptautinis sporto renginys – F2 pasaulio čempionatas. Geriausi vandens formulių bolidų pilotai dar kartą sugrįš į uostamiestį, kuriame miestiečius, miesto svečius ir milijonus žiūrovų visame pasaulyje vėl džiugins didžiule doze adrenalino ir azartiškomis lenktynėmis.

„Daug kam buvo netikėta, kad mūsų mieste įmanoma – ir per gana trumpą laiką – suorganizuoti tokio aukšto lygio renginį, kuriuo domisi sporto mėgėjai iš viso pasaulio. Tūkstančiai žmonių – šeimos ir draugų kompanijos, klaipėdiečiai ir miesto svečiai – į kruizinių laivų terminalą traukė, kad savo akimis gyvai – ne internete – pamatytų didžiuliu greičiu vandenis skrodžiančius galingus bolidus, pajaustų įspūdžių keliamą adrenaliną. Esu dėkingas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai – už pasiryžimą priimti šį iššūkį ir surengti lenktynes uosto laivybos kanale. Vandens formulių pasaulio čempionatas neabejotinai įrašytas į Klaipėdos istoriją kaip reikšmingas įvykis miesto gyvenime. Turime išnaudoti turimą potencialą ir siekti, kad renginių vandenyje ir ant vandens būtų daugiau. Tai leis pritraukti naujų įdomių iniciatyvų, suteiks daugiau galimybių uostamiesčio verslininkams, o gyventojams leis pamatyti dar daugiau gyvenimo uostamiestyje privalumų“, –  sakė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Organizatorių nuotr.

Vienas iš renginio organizatorių, vandens formulės pilotas ir Lietuvos atstovas čempionate Edgaras Riabko džiaugiasi ir šio čempionato naujienomis – kartu su F2 kategorijos pilotais, savo kategorijoje varžysis ir F4 bolidai, tarp kurių  – ir dar keturi lietuviai sportininkai.

Praėjusių metų vasarą Klaipėdos uosto laivybos kanalas pirmą kartą istorijoje pajautė, ką reiškia, kai čia bangas kėlė net 200 km/val greitį galinčios išvystyti galingos vandens formulės. Tad šiemet Klaipėdos uosto laukia dar didesni iššūkiai – čempionate varžysis daugiau nei dvidešimt profesionalų iš viso pasaulio.

Kartu su F2 United, praėjusiais metais daugiau nei 40 milijonų žiūrovų visame pasaulyje stebėjusį čempionatą jau ne vienerius metus organizuojantys kūrybos namai ELITAZ,  kaip ir kasmet pasirūpina ir specialiomis zonomis žiūrovams. Norintiems varžybas stebėti iš geriausių vietų – specialiai bus įrengiamos tribūnos bei išskirtinės VIP patirtį suteikiančios ložės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių