„Hockey Punks“ kitą sezoną debiutuos Kontinentinės taurės turnyre

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio atstovus kitą sezoną išvysime Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) rengiamame Kontinentinės taurės turnyre – pirmą kartą į tokio rango turnyrą vyks praėjusių metų Lietuvos vicečempionė Vilniaus „Hockey Punks“ komanda.

Tokią teisę vilniečiai įgijo po to, kai Lietuvos čempionate triumfavusi „Kaunas Hockey“ ekipa priėmė sprendimą nepasinaudoti proga dalyvauti šiame turnyre.

Kauniečių sprendimas – atsižvelgus į finansus

Po 2019-2020 metų sezono Lietuvos čempionato reguliarųjį sezoną laimėjusiai „Kaunas Hockey“ komandai galimybė debiutuoti Kontinentinėje taurėje atsirado dar šio sezono metu, 2020 metų pabaigoje, bet dėl pandemijos buvo nuspręsta atšaukti šį turnyrą. Nepaisant atimtos galimybės išbandyti savo jėgas IIHF rengiamame turnyre, „Kaunas Hockey“ įvykdė savo sezono tikslus pirmą kartą istorijoje iškovodami Lietuvos čempionų titulą.

Kalbėdamas apie šią savo klubo sėkmę „Kaunas Hockey“ prezidentas Robertas Budahas pasidžiaugė sėkmingai užbaigtu sezonu ir itin įdomiu Lietuvos čempionato finišu.

„Turėjome ypatingai įdomų 2020-2021 metų sezoną ir norime padėkoti visiems prisidėjusiems prie to, kad jis įvyktų: tiek ir mūsų rėmėjams, sirgaliams, tiek ir mūsų konkurentams iš broliškųjų klubų. Manau, kad visi klubai paaugome, įgijome naudingų patirčių ir gerų emocijų. Taip pat parodėme, kad kiekvieną sezoną galime dirbti vis profesionaliau“, – apie buvusį sezoną kalbėjo „Kaunas Hockey“ prezidentas.

Antrus metus iš eilės teisę dalyvauti Kontinentinėje taurėje iškovojusiai „Kaunas Hockey“ komandai galiausiai šį tarpsezonį teko priimti sprendimą teisę dalyvauti turnyre perleisti šalies čempionate sidabrą iškovojusiai „Hockey Punks“ komandai. Nesulaukę norimo palaikymo iš miesto savivaldybės, kauniečiai pripažįsta, jog pagrindinė pasitraukimo priežastis – neužtikrintumas dėl finansų surinkimo.

„Ne paslaptis, kad norint žaisti tokiame lygyje reikalingas gana rimtas finansavimas ir kalbame apie sumas gerokai viršijančias 100 tūkstančių eurų per sezoną. Jei kalbame apie Baltijos lygą ir Kontinentinę taurę – sumas galime padvigubinti. 2020-ieji metai daugumai verslų buvo iššūkių metai, todėl džiaugiamės sėkmingai užbaigę sezoną su visų mūsų rėmėjų pagalba. Visgi, kadangi nenorime sėsti prie pietų stalo nebūdami tikri ar už tuos pietus išgalėsime susimokėti, progą varžytis Kontinentinėje taurėje perleidžiame savo broliams iš Vilniaus – „Hockey Punks“ atstovams. Linkime jiems kuo didesnių pasiekimų ir atnešti naujų patirčių į Lietuvos ledo ritulio bendruomenę.“

„Hockey Punks“ sieks pirmąjį etapą surengti Vilniuje

„Kaunas Hockey“ klubui nusprendus atsisakyti galimybės dalyvauti Kontinentinės taurės turnyre, pagal lygos nuostatus kvietimas atiteko Lietuvos čempionato finalininkams. Sidabro medalius praėjusį sezoną iškovojo „Hockey Punks“ komanda, kuriai teko per trumpą laiką nuspręsti dėl paraiškos turnyrui pateikimo. Galiausiai „pankai“ apsisprendė, jog jie pasinaudos atsiradusia galimybe, tad po dešimties sezonų be Lietuvos klubų, Kontinentinėje taurėje vėl matysime Lietuvos atstovus.

Kalbėdamas apie priimtą sprendimą „Hockey Punks“ vadovas Šarūnas Kuliešius pripažįsta, jog ir jiems teko apsvarstyti finansinį klausimą, bet galiausiai nuspręsta išbandyti savo jėgas šiame turnyre. Vis dar savo komandai ant ledo padedantis „pankų“ atstovas atskleidžia, jog pirmajame Kontinentinės taurės turnyro etape startuosiantys vilniečiai yra pasiruošę šio etapo batalijas surengti mūsų sostinėje.

„Spendimas dalyvauti turnyre paremtas pragmatiškumu, o ne emocijomis. Lietuvos klubų biudžetai nėra tokie, jog galėtume priiminėti sprendimus vien tik iš emocinės pusės. Nors dar neaišku kokio stiprumo varžovai bus pirmajame etape, tačiau tikimės, jog turnyras padės įgauti daugiau aukšto lygio varžybų patirties.

Pastaraisiais metais Lietuvos klubų nedalyvavimas Kontinentinės taurės turnyre buvo labiau susijęs ne su noro trūkumu, bet su finansiniais klausimais: tai buvo traktuojama kaip per didelis pinigų išleidimas. Dabar situacija kiek pasikeitė ir IIHF iš dalies finansuoja klubų nuostolius, o mes bandysime pirmąjį turnyro etapą organizuoti Vilniuje. Į dalyvavimą šiame turnyre žiūrėjome kaip į dar vieną galimybę išjudinti mūsų šalies ledo ritulio pasaulį“, – sprendimą komentavo Š.Kuliešius.

„Hockey Punks“ vadovui, dar žaidžiant „Energijos“ klube, yra tekę išbandyti savo jėgas šiame turnyre. Tuomet elektrėniškiai nuolatos varžydavosi ir kaimyninės Latvijos pirmenybėse. Praėjusio sezono metu debiutas Baltijos lygoje tapo pirmu „pankų“ išbandymu tarptautinėje erdvėje, o sėkmingas pasirodymas šiame turnyre įkvėpė vilniečius savo jėgas kitąmet išbandyti ir dar viename tarptautiniame turnyre. Būtent galimybė kiek sumažinti tarptautinių rungtynių stygių ir galimybė parodyti savo klubą tokiame kontekste tapo didžiausiais dalyvavimo Kontinentinėje taurėje svertais.

„Visada norisi išbandyti savo jėgas tokiuose tarptautiniuose turnyruose ir pareklamuoti tiek klubą, tiek ir patį ledo ritulį, – sakė Š.Kuliešius. – Štai Baltijos lygos rungtynės buvo rodomos per televiziją, o tai vis tiek padidina žiūrovų skaičių ir susidomėjimą. Atsižvelgus į tai, kad Baltijos lygoje tikrai neblogai pasirodėme ir iki idealaus scenarijaus trūko tik žiūrovų tribūnose, tad norisi save išbandyti ir Kontinentinėje taurėje, pamatyti ką galime gauti iš šio turnyro.

Vien tik žaidimo Lietuvos čempionate neužtenka ir kitą sezoną norisi dar daugiau tarptautinių rungtynių. Kai kurių varžovų biudžetai gali būti dar didesni nei pas komandas iš Latvijos, tad lengva tikrai nebus, bet su jais žaisti turėtų būti labai įdomu.“

Detalesnę informaciją apie tai, kurių šalių komandos varžysis 2021-2022 metų sezono IIHF Kontinentinės taurės turnyre ir kuriuose miestuose vyks kovos, organizatoriai pateiks tuomet, kai baigsis registracija naujojo sezono kovoms. Savo kelią turnyre „Hockey Punks“ pradės nuo pirmojo turnyro etapo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių