„Granitui-Kariui“ medaliai išsprūdo savo aikštėje

"Nuotaikos ne pačios geriausios, bet aplinkybės šįsyk buvo stipresnės už mūsų galimybes", – atsiduso Valdemaras Novickis.

Olimpinio čempiono vadovaujami Kauno "Granito-Kario" rankininkai šiemet liko be Lietuvos čempionato medalių.

Lietuvos vyrų rankinio lygos auksą devintą sykį per pastaruosius dešimt metų susižėrė Klaipėdos "Dragūnas".

Klaipėdiečiai finale 3:0 (34:27, 29:26 ir 23:22) nepaliko šansų Vilniaus "Šviesai".

Mūšiuose dėl bronzos virė atkakli kova. 2018-ųjų prizininkas "Granitas-Karys" mažajame finale dramatiškai 1:2 (25:29, 36:30 ir 26:28) nusileido Alytaus "Varsai-Stronglasui".

Per lemiamą – trečią – mačą granitiečiai savo aikštėje po pirmo kėlinio užtikrintai pirmavo 12:8, po pertraukos jų pranašumas išaugo net iki 6 įvarčių (20:14). Tačiau valią pademonstravę dzūkai atsitiesė – išlygino rezultatą, o netrukus ir persvėrė savo naudai 28:26.

"Medaliai išsprūdo per paskutines rungtynių minutes. Nėra ko kaltinti. Galima tik pasimokyti iš dzūkų kovingumo. Sezonas baigėsi, negali visi laimėti. Šiemet tenka mums nuleisti galvas", – pripažino "Granito-Kario" vartininkas Tadas Sveikauskas.

– Treneri, kaip jūs vertinate Lietuvos čempionato rezultatus? – paklausėme V.Novickio.

– "Dragūnas" triumfavo pelnytai. Dirba profesionaliai, subūrė kokybišką žaidėjų sudėtį, klubas užsitikrinęs gerą finansinę miesto valdžios paramą. Šiuo metu klaipėdiečiai – Lietuvos rankinio lyderiai. Vilniaus "Šviesa" ne vienus metus žaidžia tos pačios sudėties, tobulėja, atitinkamai auga ir rezultatai.

Įsisuko traumų epidemija – iš rikiuotės iškrito 5–6 rankininkai, beveik pusė komandos.

– Vis dėlto ant prizininkų pakylos trūksta vienos ekipos…

– Mums labai apmaudu… Pradėkime nuo to, kad pusę čempionato buvome lyderiai. Sudėtis ir komandos pasirengimas leido tikėtis aukščiausių apdovanojimų. Tačiau įsisuko traumų epidemija – iš rikiuotės iškrito 5–6 svarbūs rankininkai, beveik pusė komandos. Tai negalėjo neatsiliepti galutiniam rezultatui. Įsivaizduokite: ant žaidėjų suolo – gal tik pora lygiaverčių. Vyrai labai išvargo, neištempė mažojo finalo iki pergalingos pabaigos. Tiesa, Alytuje pavyko išplėšti pergalę, padėjo kovingas charakteris. Ir Kaune užtikrintai pirmavome, bet pritrūkome ir jėgų, ir patirties. Alytiškiai to turėjo daugiau, pasinaudojo mūsų klaidomis ir pelnytai laimėjo.

– Ar komandą jau išleidote atostogų?

– Dar šiek tiek sportuojame, nes negalima po didžiulių krūvių iškart viską mesti ir pulti tinginiauti. Birželį jau prasidės normalios atostogos, o liepos pabaigoje vyrai jau rinksis į treniruočių stovyklą ir pradėsime rengtis kitam, tikėkimės – geresniam, sezonui.

Rezultatai

Finalas. "Dragūnas"–"Šviesa" 34:27 (18:12). Rezultatyviausi žaidėjai: K.Stropus ir G.Šmantauskas po 6 įvarčius, G.Cibulskis ir K.Bliuvas po 5 / V.Drabavičius 8 įvarčiai, K.Antonovičius ir A.Švilpa po 5.

"Šviesa"–"Dragūnas" 26:29 (12:13). K.Antanavičius ir V.Drabavičius po 7 įvarčius, J.Jurašius 4 / K.Bliuvas 6 įvarčiai, K.Stropus 5, G.Virbauskas 4.

"Dragūnas"–"Šviesa" 23:22 (9:9). K.Bliuvas 4 įvarčiai, K.Stropus, G.Virbauskas ir M.Vaitiekūnas po 3 / K.Antanavičius 9 įvarčiai, V.Drabavičius 5, K.Antonovičius, T.Bernatavičius ir Š.Ugianskis po 2.

Dėl 3-ios vietos. "Granitas-Karys"–"Varsa-Stronglasas" 25:29 (11:14). Rezultatyviausi žaidėjai: M.Štarolis ir P.Šarkauskas po 8 įvarčius, T.Bučinskas ir K.Grigas po 3 / D.Eidukonis 9 įvarčiai, N.Buronka 6, Ž.Micevičius 5.

"Varsa-Stronglasas"–"Granitas-Karys" 30:36 (13:17). G.Adamkevičius 8 įvarčiai, D.Eidukonis 6, Ž.Micevičius 5 / M.Štarolis 9 įvarčiai, T.Bučinskas 8, P.Šarkauskas ir K.Grigas po 7.

"Granitas-Karys"–"Varsa-Stronglasas" 26:28 (12:8). K.Grigas 7 įvarčiai, P.Šarkauskas 6, M.Štarolis ir T.Bučinskas po 4 / Ž.Micevičius 9 įvarčiai, R.Lastauskas, R.Čepulis ir D.Eidukonis po 4.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių