Fantastiškai airius nugalėjusi Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė Europoje – šešta

Strasbūre (Prancūzija) finišavusiame Europos jaunimo (iki 18 metų) vaikinų regbio-7 čempionate Lietuvos rinktinė užėmė šeštąją vietą bei pakartojo geriausią šalies rezultatą istorijoje.

B grupės pirmosiose rungtynėse Justino Vasiliausko ir Audriaus Stonio treniruojami lietuviai 5:28 pralaimėjo Vokietijos ekipai, bet po to pademonstravo vieną įspūdingiausių pasirodymų Lietuvos regbio-7 istorijoje.

Fantastišką žaidimą pademonstravę lietuviai net 24:0 (19:0) nugalėjo vieną stipriausių Europos regbio valstybių – Airiją. Tai pirmas kartais istorijoje, kuomet bet kurio amžiaus ir bet kurios regbio atmainos rungtynėse mūsiškiams pavyko nugalėti Airijos komandą.

Jau trečiąją minutę lietuviai po perimto kamuolio surengė rezultatyvią ataką ir Justas Grigalaitis išvedė Lietuvos rinktinę į priekį 5:0. Po poros minučių tiesiog įspūdingai varžovų gynybą išdraskė ir kamuolį įskaitiniame plote prispaudė Alanas Aleksanianas, o realizacijos smūgį pridėjo kapitonas Ignas Keraminas (12:0). Pirmojo kėlinio pabaigoje – dar viena graži lietuvių ataka, pasibaigusi Mindaugo Aleknos žeminimu bei dar vienu tiksliu I. Keramino realizacijos smūgiu (19:0).

Antrasis kėlinys prasidėjo dar viena rezultatyvia ataka. Dar penkis taškus pelnė M. Alekna. Per likusį laiką Lietuvos regbininkai sugebėjo vienai stipriausių Europos komandų pelnyti nei taško.

„Kiekviena pergalė suteikia teigiamas emocijas. Beveik visą žaidimo laiką kontroliavome kamuolį, o airių žaidimas mums buvo parankus. Jie nenaudojo didelio spaudimo, o stengėsi žaisti išnaudodami kraštus“, – pasakojo J. Vasiliauskas.

Jam antrino ir trenerio asistentas A. Stonys: „Po pralaimėjimo vokiečiams, jaunuoliai žinojo, kad galėjo tikrai sužaisti geriau. Pirmajame mače nesusitvarkėme su savimi, nesusikalbėjome. Po šio mačo visi pasidarėme tinkamas išvadas ir airiams net neleidome žaisti. Protingas žaidimas ir lėmė pergalę. Emociškai tai labai svarbi pergalė jaunimui, nes tai istorinis laimėjimas Lietuvos regbiui.“

Paskutinėse grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė po galingo antrojo kėlinio 26:7 (7:7) nugalėjo Rumuniją ir pelnė kelialapį į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje lietuviams teko vėl susitikti su Vokietijos regbininkais. Šįkart po gerokai atkaklesnės kovos nei pirmajame čempionato mače, bet pergale vėl džiaugėsi vokiečiai 14:5 (14:5). Taškus lietuviams pelnė I. Keraminas.

„Mums pritrūko šaltos galvos. Jeigu būtume priėmę keletą geresnių sprendimų, rezultatas būtų mūsų naudai“, – prisipažino J. Vasiliauskas.

Pusfinalyje dėl 5-8 vietų lietuviai susitiko su Šveicarijos komanda. Tai buvo itin svarbios rungtynės, nes Lietuvos rinktinė buvo išsikėlusi tikslą patekti į šešetuką.

Dar vieną puikų mačą sužaidę lietuviai iškovojo pergalę 31:5 (19:5).

Rungtynėse dėl 5-6 pozicijų Lietuvos regbininkai 0:19 nusileido Portugalijos ekipai, kuri nesulaikomai žaidė grupėje, bet ketvirtfinalyje 5:10 pralaimėjo ispanams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių