Europos čempionate – beveik iki prizininkų pakylos nušokusio lietuvio skrydžiai

  • Teksto dydis:

Adrijui Glebauskui nepavyko pasekti Airinės Palšytės pėdomis ir iškovoti Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionato medalį. Lietuvos šuolininkas į aukštį varžybų finale liko penktas.

26-erių šuolininkas nesugebėjo įveikti į 226 cm aukštį pakeltos kartelės. Lietuviui šis aukštis nepakluso visais trimis bandymais.

Penktąją vietą Lietuvos sportininkas pasidalino su ukrainiečiu Dmytro Nikitinu.

A. Glebauskas savo pasirodymą pradėjo nuo 215 cm aukštyje iškeltos kartelės. Tiek šį, tiek ir 219 bei 223 cm aukščius jis įveikė iš pirmo karto.

Jam nepavyko pratęsti sėkmingos Lietuvos šuolininkų serijos ir parvežti medalį iš trečio čempionato iš eilės – 2017 ir 2019 m. pirmenybėse A. Palšytė laimėjo atitinkamai auksą ir bronzą.

A. Glebauskas į finalą prasibrovė dar ketvirtadienį, kai antruoju bandymu įveikė 221 cm aukštį ir pasidalino 4-5 vietas.

Kad iškovotų medalį Torunėje (Lenkija) vykstančiose varžybose, A. Glebauskui reikėjo beveik karjeros uždarų patalpų rekordo – šiemet jis peršoko 227 cm aukštyje iškeltą kartelę. Tai vos centimetru prasčiau nei šalies uždarų patalpų rekordas, priklausantis Raivydui Staniui.

Čempiono titulą Torunėje iškovojo baltarusis Maksimas Nedasekau, įspūdingoje kovoje nukarūnavęs 2019 m. Europos čempioną italą Gianmarco Tamberi.

23-ejų metų baltarusis pagerino karjeros rekordą pirmuoju mėginimu peršokdamas 237 cm aukštyje iškeltą kartelę. G. Tamberi to padaryti nepajėgė, nors prieš tai įveikė 235 cm aukštį, ties kuriuo dukart nepasisekė M. Nedasekau.

Tai – pirmas baltarusio medalis uždarųjų patalpų Europos čempionatuose. Prieš dvejus metus jis liko vos 14-as.

Bronza atiteko belgui Thomasui Carmoy'ui (226 cm).

A. Glebauskas Europos čempionate dalyvavo antrą kartą, tačiau į finalą pateko pirmąsyk. Prieš dvejus metus Glazge jis peršoko 221 cm aukštį ir liko 11-as.

Torunėje jis vienintelis iš devynių lietuvių pateko į finalą. Kiti aštuoni lengvaatlečiai pasitraukė iš kovos dėl medalių po atrankos arba pusfinalio etapų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių