Dakare R. Baciuška – su dviem prakirstais ratais, bet vis dar tarp lyderių

  • Teksto dydis:

Trečią greičio ruožą Dakare baigė ir jauniausias lietuvis – 22 metų tauragiškis Rokas Baciuška. Tris ketvirčius greičio ruožo jis važiavo antras, bet likus maždaug 50 km prasidėjo nesklandumai.

„Važiavom savo tempu, nerizikavom, tačiau vienos sankryžos posūkį pastebėjau kiek per vėlai. Dar bandžiau sukti, bet kliudėme šalia buvusį akmenį ir prakirtom ratą“, – pasakojo R. Baciuška.

Pasikeitę ratą sportininkai važiavo toliau ir vėl didino tempą bei mažino atsilikimą nuo lyderių. Tačiau likus kiek daugiau nei dešimt kilometrų iki finišo jie pažeidė dar vieną ratą. Kadangi atstumas liko nedidelis, jie nutarė negaišti laiko ir nestoti. Juolab, kad ir pažeista padanga orą prarado pamažu, tad dar buvo galima važiuoti.

„Su šturmanu pasitarėm ir nepaisant to, kad tai buvo priekinis ratas, nutarėm lėkti iki finišo. Manau rizika pasiteisino ir praradom tikrai mažiau laiko, negu sustojus ir besikeičiant ratą“, – sakė R. Baciuška.

Lietuvis finišavo septintoje vietoje šiame greičio ruože tačiau bendroje įskaitoje išlaiko penktą poziciją, nuo lyderio atsilikdamas kiek daugiau nei pusvalandį.

„Dar niekas neprarasta, mes ir toliau stengsimės važiuoti stabiliai tarp lyderių, nerizikuosim. Tegu rizikuoja kiti“, – po finišo sakė niekada šypsenos savo veide neprarandantis R. Baciuška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių