Būsimi paralimpiečiai tikisi aukštų rezultatų

Lietuvos neįgalieji plaukikai, jau kaupiantys Tokijo paralimpiados kvalifikacinius normatyvus, tikisi, kad po Europos čempionato laimikis bus gausesnis.

Startuos Madeiroje

Gegužės 16–22 d. Madeiroje (Portugalija) vyksiančiame atvirame Europos neįgaliųjų plaukimo čempionate mūsų šaliai atstovaus kauniečiai Gabrielė Čepavičiūtė, Mindaugas Dvylaitis ir Edgaras Matakas.

Rasos Mažutaitienės treniruojama G.Čepavičiūtė (judėjimo negalios S6 klasė) balandžio mėnesį Italijoje įvykdė paralimpinį 100 m plaukimo nugara normatyvą, nuotolį nuplaukusi per 1 min. 34,49 sek. (minimalus reikalavimas – 1 min. 34,75 sek.).

Kai aštuonerius metus sieki tikslo ir nepasieki arba įvykdai normatyvą ne paralimpiniais metais – tada būna labai sunku.

"Labai laukiu Europos čempionato, nes tai – didelė galimybė pasiekti geresnį rezultatą", – sakė Gabrielė.

M.Dvylaitis (regėjimo negalia, S11 klasė) taip pat Italijoje 100 m nugara įveikė per 1 min. 17,74 sek. (minimalus reikalavimas – 1 min. 18,95 sek.).

"Jaučiuosi taip užtikrintai, kaip niekada iki šiol. Pasitikėjimo jėgomis suteikė sėkmingas startas Italijoje. Kai aštuonerius metus sieki to tikslo ir nepasieki arba įvykdai normatyvą ne paralimpiniais metais, ne reitinginėse varžybose – tada būna labai sunku. Psichologinis barjeras įveiktas. Dabar – finišo tiesioji ir labai smagu, kad jau nereikia galvoti apie normatyvus, visos mintys – tik apie aukštą asmeninį rezultatą", – kalbėjo trenerės Ditos Kareckienės auklėtinis.

Laukia trys rungtys

Jau pirmą varžybų dieną "Penteada" sporto komplekso baseine jėgas pagrindinėje savo rungtyje – 50 m laisvu stiliumi – išmėgins paralimpietis E.Matakas.

Regėjimo negalią turinčiam ir S11 klasėje besivaržančiam plaukikui priklauso geriausias rezultatas pasaulyje šį sezoną: 50 m laisvu stiliumi – 26,42 sek.

"Svarbiausia man – gerinti asmeninius rezultatus. Kai tai sekasi, tuomet savaime paklūsta ir kitos užduotys", – svarstė Ramūno Leono treniruojamas sportininkas.

2017 m. E.Matakas tapo 50 m plaukimo laisvu stiliumi pasaulio čempionu, o 100 m varžybose iškovojo bronzos medalį.

Madeiroje Edgaras plauks 50 ir 100 m laisvu stiliumi bei 100 m krūtine.

Griežti ribojimai

Portugalijoje jėgas išmėgins beveik 400 paraplaukikų iš 47 šalių.

"Dalyvių saugumo sumetimais varžybos vyks burbulo principu, sportininkai ir kiti komandų nariai viešbučių teritoriją galės palikti tik vykdami į treniruotes ir varžybas, o keliaus tik oficialiu čempionato transportu. Bus ribojami bet kokie nereikalingi kontaktai. Priemonės griežtos, bet suprantamos ir reikalingos", – sakė Lietuvos delegacijos vadovė Asta Narmontė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių