„Budoka“ dziudo trofėjai – jauniems kovotojams

„Visi svečiai užtikrino, kad kitąmet vėl atvyks į mūsų varžybas“, – sakė olimpietis Karolis Bauža, dalydamasis mintimis apie jo vadovaujamo klubo „Budoka“ surengtą trečiąjį tarptautinį jaunučių dziudo turnyrą.

Šįkart Jonavos sporto centre jėgas išmėgino beveik 700 jaunųjų dziudo mėgėjų (mergaičių ir berniukų iki 10, 12, 14 ir 16 metų) iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos, Sakartvelo, Izraelio, Ukrainos ir Čekijos.

Daugiausia trofėjų susižėrė šeimininkai – klubo „Budoka“ auklėtiniai (iš jų pirmas vietas užėmė Augustė Juškauskaitė, Justė Jurkutė, Rusnė Cibulskaitė, Atas Smolskas, Lukas Čepulis, Kajus Šadlauskas, Kajus Davalga, Enrikas Budrys, Martas Balsevičius, Dangiras Mikonis).

Antra tarp komandų – latvių „Kyodai“, trečioje vietoje – Bytomo „GKS Czarni“ (Lenkija).

Aplenkėme vieną stipriausių Latvijos klubų „Kyodai“, kuris pernai mūsų turnyre buvo pirmas.

 

„Dvikovos buvo įdomios, atkaklios, emocingos. Trenerių teigimu, varžybos – aukšto lygio, nes daugumai klubų atstovavo lyderiai, o tarp Sakartvelo kovotojų buvo jau turinčių juodus diržus, – kalbėjo K. Bauža. – Mums smagiausia, kad šiemet aplenkėme vieną stipriausių Latvijos klubų „Kyodai“, kuris pernai šiame turnyre buvo pirmas.“

Finalų akistatas taip pat laimėjo Kauno, Panevėžio, Ukmergės, Plungės, Elektrėnų, Trakų, Vilniaus, Sakartvelo, Lenkijos ir Izraelio sportininkai.

„Kolegos iš Lietuvos ir užsienio labai palankiai įvertino mūsų renginį – ir turnyrą, ir treniruočių stovyklą. Manau, viską, ką su bendražygiais buvome suplanavę, įvykdėme, dirbome susitelkę, darniai, visus reikalus tvarkėme operatyviai, – teigė K. Bauža. – Vaikų varžybos turi tam tikros organizacinės specifikos – ypatingas dėmesys skiriamas ne vien dalyvių saugumui, bet ir sportinei drausmei, punktualumui. Džiugu, kad turnyras buvo sklandus, tai pažymėjo ir dalyviai.“

Pašnekovas patvirtino, kad ketvirtą „Budoka“ turnyrą planuojama surengti taip pat Jonavoje, o jubiliejinį, penktą, jeigu bus galimybė – Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

„Norime ir stengiamės augti“, – reziumavo K. Bauža, dviejų Europos dziudo čempionato bronzos medalių laimėtojas, Londono olimpinių žaidynių dalyvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių