Baltijos regbio „Top“ lygos favoritai užsitikrino vietą pusfinalyje

  • Teksto dydis:

Kelialapiai į pusfinalį ir istorinė debiutantų pergalė – taip susiklostė Baltijos regbio „Top“ lygos antrasis turas. Kelialapius į pusfinalį užsitikrino po antrą pergalę iškovoję praėjusio sezono prizininkai Kauno „Ąžuolas“ ir Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“.

Ambicijų nutraukti Šiaulių klubų dominavimą „Top“ lygoje neslepiantys praėjusių metų vicečempionai „Ąžuolo“ regbininkai Latvijoje užtikrintai 34:17 nugalėjo „Miesnieki-Kekava“ penkioliktuką.

„Žinojome, kad laukia sunkios rungtynės ir tikėjomės sunkios fizinės kovos. Daugiau žaidėme varžovų aikštės pusėje ir vaikinai šiandien laikėsi disciplinos, ko mums trūko pirmo turo rungtynėse. Aišku, neišvengėme klaidų, kurias reiks taisyti. Neplanuojame per daug į priekį, o žiūrime į artimiausias rungtynes. Svarbiausia treniruočių procesas. Jeigu jis vyks tinkamai, rezultatas ateis savaime“, – sakė „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis.

Antrą pergalę iškovojo ir vietą pusfinalyje taip pat užsitikrino „Vairo“ regbininkai. Šiauliečiai namuose 37:3 pranoko „Top“ lygos debiutantę Vilniaus regbio akademijos komandą. Paskutiniame grupių varžybų ture „Vairas“ ir „Ąžuolas“ tarpusavyje kovos dėl pirmos vietos grupėje. Pergalė leistų pusfinalio etape išvengti galimos akistatos su kitos grupės favoritu, čempiono titulą ginančiu Šiaulių „Baltrex“ klubu.

Čempionai „Baltrex“ regbininkai sezoną pradėjo užtikrinta pergale svečiuose 53:22 prieš Lietuvos regbio septynetų rinktinės trenerio Tomo Zibolio vadovaujamą Latvijos „Livonia“ komandą. Pirmą turą „Baltrex“ buvo priversti praleisti dėl varžovų komandoje užfiksuoto koronaviruso atvejo.

„Rungtynių pradžioje nemažai klydome. Tai galima suprasti ir pateisinti, nes mums tai pirmos sezono rungtynės. Dar nepakankamai jaučiam vienas kitą aikštėje ir trūksta susižaidimo. Antroje rungtynių pusėje įsibėgėjome, žaidėme vis geriau ir pasiekėme įtikinamą pergalę“, – teigė geriausiu „Baltrex“ rungtynių žaidėju išrinktas Žygimantas Radžius.

„Top“ lygoje istorinę pergalę pasiekė Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkai. Lygos debiutantai svečių aikštėje 22:12 įveikė „Šiaulių“ komandą.

„Pirmame kėlinyje nepavyko laikytis žaidybinio plano ir nežaidėme taip, kaip norėjome. Todėl nesugebėjome pelnyti taškų ir mažai kontroliavome kamuolį. Per pertrauką pasikartojome kaip turime žaisti ir aikštėje vaizdas jau buvo panašus į tai, ką norime matyti. Pavyko persverti rezultatą ir įgytą persvarą išlaikyti iki finalinio švilpuko, nors rungtynių pabaigoje netrūko nervingų minučių“, – istorine pergale džiaugėsi „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

Iš pirmo turo atkeltas rungtynes „Geležinis vilkas“ ir „Baltrex“ žais rugpjūčio 21 d. Šiauliuose. Paskutinis grupių varžybų turas vyks rugpjūčio 28-29 d.

Į „Top“ lygos pusfinalius pateks po dvi geriausias grupių komandas. 3-4 vietas grupėse užėmusios ekipos rungtyniaus dėl 5-8 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių