Baltijos regbio „Top“ lygoje pergales iškovojo visi trys Šiaulių klubai

Po savaitės pertraukos buvo pratęstas Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Per vieną dieną tame pačiame Šiaulių Saulėtekio gimnazijos stadione buvo sužaistos trejos turo rungtynės, kuriose pergalėmis džiaugėsi visos trys Šiaulių ekipos.

Didžiausia intriga buvo užfiksuota čempiono titulą ginančio Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubo ir „Baltic XL-Livonia“ (Latvija) akistatoje. Po atkaklaus mūšio minimalia pergale 21:20 (15:13) džiaugėsi Šiaulių komanda.

Šiauliečiai pirmieji pelnė 5 taškus, tačiau netrukus latviai perėmė iniciatyvą ir įgijo 8 taškų pranašumą (13:5). Visgi pirmojo kėlinio pabaigoje „vairiečiai“ sugebėjo su viena rezultatyvia ataka bei vienu baudos smūgiu persverti rezultatą savo naudai (15:13).

Antrajame kėlinyje toliau vyko kieta kova. Abi komandos darė nemažai klaidų ir pražangų. Po Kęstučio Marcišausko taiklių baudos smūgių šiauliečiai šiek tiek atitrūko (21:13). Mačo pabaigoje „Baltic XL-Livonia“ ėmėsi lemiamo šturmo ir pelnė žeminimą, taip sušvelnindami atsilikimą iki minimumo. Vėliau latviai dar turėjo paskutinę galimybę išplėšti pergalę, bet „Vairas-Kalvis-Jupoja“ apsigynė ir iškovojo pirmąją sezono pergalę.

Geriausiais žaidėjais buvo pripažinti K. Marcišauskas ir Jackas Tatu.

„Turėjome sunkią kovą, nes žaidėme prieš vieną geriausių lygos komandų. Antrajame kėlinyje į aikštę išleidome jaunimą, kuris įgavo geros patirties, bet žaidimas dėl to tapo banguojantis. Pirmoji pergalė mums yra svarbi tiek turnyrinei lentelei, tiek žaidėjų psichologijai. Į priekį per daug nežiūrime, toliau eisime į treniruotes ir ruošimės kitoms rungtynėms“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ narys Justinas Vasiliauskas.

Čempionato lyderiu tapo „Šiaulių-Exto“ klubas, kuris namuose net 50:0 (12:0) sutriuškino autsaiderę „Miesnieki-Kekava“ (Latvija) ekipą.

„Viskas vyko pagal planą. Tik pirmajame kėlinyje šiek tiek per anksti pradėjome žaisti teritorinį žaidimą ir jaunimas neišnaudojo bent kelių gerų progų. Antrajame kėlinyje žaidėme pavėjui, todėl išnaudojome greitą ir teritorinį žaidimą bei spyrius koja. Džiugu, kad žaidėjai sugebėjo įveikti varžovų gynybą. Kaip treneris, matau dar daug dalykų, kuriuos dar reikia tobulinti, nes prieš stipresnes komandas žaisti dar yra sunku“, – teigė žaidžiantysis „Šiaulių-Exto“ treneris Tomas Zibolis.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Elmars Šefanovskis („Šiauliai-Exto“) ir Ruslans Kotlevs („Miesnieki-Kekava“).

Į antrąją vietą pakilo „Baltrex-Šiauliai“, kurie 57:21 (38:0) nepaliko vilčių Vilniaus „Geležinio vilko“ regbininkams.

Jau pirmajame kėlinyje įsibėgėję šiauliečiai naudojosi spragomis vilniečių gynyboje ir intrigos daug nebebuvo. Antrajame kėlinyje „Geležinis vilkas“ pasinaudojo varžovų keitimais bei atsipalaidavimu ir taip pelnė nemažai taškų.

„Šiek tiek atsargai turiu priekaištų, kuriuos vėliau perduosime komandai, kad galėtume ištaisyti klaidas. Išties išlaikyti visas rungtynes tokį tempą, kurį rodėme pirmajame kėlinyje, buvo sudėtinga. Kažkiek atsipalaidavome, bet šaunuoliai vaikinai – atliko darbą ir laimėjo rungtynes“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

„Į rungtynes atvykome ne pilnos sudėties, o pirmajame kėlinyje neatsilaikėme prieš kontaktą, visiškai neturėjome noro žaisti be kamuolio. Antrajame kėlinyje jau buvome arčiau savo tikrojo veido, bet visumoje šiandien visa galva pralaimėjome varžovams“, – pabrėžė žaidžiantysis „Geležinio vilko“ treneris Dovydas Taujanskas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Mindaugas Grigas („Baltrex-Šiauliai“) ir Alanas Aleksanianas („Geležinis vilkas“).

Kitas Baltijos regbio „Top“ lygos turas vyks ateinantį savaitgalį. Rugpjūčio 31 dieną 12 val. „Baltic XL-Livonia“ namuose susitiks su „Baltrex-Šiauliais“, o 16 val. „Miesnieki-Kekava“ savo aikštėje priims „Vairą-Kalvį-Jupoją". Rugsėjo 1 dieną 14 val. Kauno „Ąžuolas“ žais su „Šiauliais-Exto“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių