Badmintonininkė V. Fomkinaitė užsitikrino kvietimą į Europos žaidynes

  • Teksto dydis:

Pasibaigus metus trukusiai badmintono sporto šakos atrankai į birželio mėnesį Minske (Baltarusija) vyksiančias antrąsias Europos Žaidynes, pagaliau paaiškėjo ir šią atranką sėkmingai įveikę sportininkai. Teisę Europos žaidynių moterų vienetų badmintono turnyre iškovojo ir dvidešimt vienerių metų Lietuvos atstovė Vytautė Fomkinaitė.

Kaune besitreniruojanti trenerio Juozo Špelverio auklėtinė per dvylika mėnesių trukusią atranką sužaidusi net 16-oje BWF pasaulinio reitingo kvalifikacinių turnyrų ir sėkmingai pasiekusi atrankos periodo finišą, užsitikrino 25 vietą tarp 29 pajėgiausių į Europos žaidynes kviečiamų badmintonininkių.

Dar trys žaidynių dalyvės paaiškės kiek vėliau. Žaidynes organizuojanti Baltarusija įgauna privilegiją nominuoti dvi savo sportininkes, nepaisant jų per atrankos laikotarpį pasiekto rezultato, o dar vieną žaidynių dalyvę pakvies Europos olimpinis komitetas, prieš tai kandidatūrą suderinęs su Europos badmintono federacija. V.Fomkinaitė dar išlaiko nors ir nedidelį šansą sulaukti ir antro pakvietimo į Europos Žaidynes. Pasibaigus žaidynių atrankos periodui jos ir Gerdos Voitechovskajos (treneris D.Narvilas, Klaipėda) duetas galutinėje stipriausių badmintono moterų dvejetų rikiuotėje užima 16-ą vietą.

Pirmosios keturiolika porų pakvietimų į žaidynes sulauks iškart. Į žaidynes vieną pasinaudoję organizatoriams skiriama privilegija turėtų paskirti Baltarusijos olimpinis komitetas, o dar vieną porą pakvies Europos olimpinis komitetas, prieš tai kandidatūrą suderinęs su Europos badmintono federacija.

Šiek tiek apmaudu, kad atrankos periodo pabaigoje sužibėjusiai Lietuvos merginų porai, iškovojusiai pirmą vietą pasaulio reitingo turnyre Kenijoje, bei pasiekus aukščiausią merginų karjeroje 89-ąją poziciją BWF pasaulio reitinge, to nepakako norint patekti tarp 14 geriausių Senojo žemyno porų kviečiamų dalyvauti Europos žaidynėse.

Jos į Europos Žaidynes dar galėtų patekti tuo atveju, jei viena ar kelios atranką sėkmingai įveikusios badmintonininkių poros dėl kokių nors priežasčių žaidynėse dalyvauti atsisakytų.


Šiame straipsnyje: Vytautė Fomkinaitėbadmintonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių