Atrankai į Tokijo olimpines žaidynes besiruošiantys sportininkai boksuosis ne vien užsienio ringuose

Turnyrai Lenkijoje, Vengrijoje, Suomijoje, Turkijoje ir Lietuvoje, treniruočių stovyklos namuose ir užsienyje – toks tvarkaraštis laukia mūsų šalies boksininkų, besiruošiančių atrankai į Tokijo olimpines žaidynes.

Treniruojasi Lenkijoje

Šią savaitę Lietuvos vyrų bokso rinktinė pradėjo treniruočių stovyklą Lenkijoje, kur taip pat sportuoja šios šalies bei Rusijos, Estijos, Čekijos, Maroko ir Jordanijos kovotojai.

Sausio 23-iąją mūsiškiai išmėgins jėgas tarptautiniame mače Liubline. Į ringą žengs Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 57 kg), Vytautas Balsys (iki 75 kg), Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) ir Jonas Jazevičius (per 91 kg).

V.Balsio varžovas – iš Ukrainos kilęs, tačiau Rusijai atstovaujantis 2019 m. pasaulio čempionas Glebas Bakši.

Daugėja vilčių, kad olimpinio kelialapio sieks ir Eimantas Stanionis, sėkmingai kovojantis JAV profesionalų ringuose.

Kiti lietuviai kovos su lenkais: E.Skurdelis – su Pawelu Brachu, T.Tamašauskas – su Tomaszu Niedzwieckiu, J.Jazevičius – su Karoliu Krupieniku.

Kovos ir Kaune

"Lenkijoje treniruosimės iki sausio 29-osios. Vasario 7-ąją pradėsime kovas tarptautiniame "Bocskai" turnyre Vengrijoje. Kovo mėnesį dalyvausime "Istanbul Bosphorus" turnyre Turkijoje, balandį vyksime į "Gee Bee" turnyrą Suomijoje. Gegužės mėnesį kovosime Kaune vyksiančiame Algirdo Šociko turnyre. Vėliau numatyta treniruočių stovykla Prancūzijoje, galiausiai birželį Paryžiuje – ikiolimpinis atrankos turnyras", – apie pasirengimo planus pasakojo Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Vidas Bružas.

Pasak jo, daugėja vilčių, kad Prancūzijos sostinėje olimpinio kelialapio sieks ir 2015 m. Europos čempionas Eimantas Stanionis, pastaruosius ketverius metus sėkmingai kovojantis JAV profesionalų ringuose.

Vyks į Londoną

Anksčiau nei vyrai ruoštis ikiolimpinėms atrankos kovoms pradėjo Gabrielė Stonkutė. Europos jaunimo čempionė sausio 7–14 d. kartu su treneriu Dariumi Katkevičiumi dalyvavo treniruočių stovykloje Zakopanėje, kur sportavo ir Lenkijos boksininkės.

Artimiausiuose G.Stonkutės planuose – tarptautinis "Bocskai" turnyras Vengrijoje.

Iš Kretingos kilusi kovotoja bus vienintelė Lietuvos atstovė Europos zonos ikiolimpiniame atrankos turnyre Londone. Pernai kovo mėnesį prasidėjęs, bet dėl pandemijos sustabdytas turnyras Anglijos sostinėje bus pratęstas balandžio 22-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių