Artėja Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės: olimpiečių laukia Šveicarija

  • Teksto dydis:

Iki trečiųjų Jaunimo žiemos olimpinių žaidynių likus 36 dienoms, ryškėja Lietuvos rinktinės kontūrai – mūsų šaliai gali atstovauti rekordinis sportininkų skaičius.

Sausio 9–22 d. Lozanoje (Šveicarija) vyksiančiose varžybose dalyvaus beveik 1 900 atletų (15–18 m. amžiaus) iš 70-ies valstybių. Lietuvos komandą sudarys 13–14 jaunųjų sportininkų.

"Tikimės, kad į Lozaną vyks mažiausiai 13 mūsų atletų. Jie dalyvaus kalnų slidinėjimo, lygumų slidinėjimo, biatlono varžybose ir ledo ritulio "3 prieš 3" turnyre. Vis dar viliamės, kad į žaidynes pateks ir  snieglentininkas Motiejus Morauskas", – vardijo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vyriausioji referentė Vida Vencienė.

Jaunimo žiemos olimpiados dalyvių laukia ne viena naujovė. Pirmoji iš jų – sportininkai naudosis ne specialiuoju, o viešuoju transportu. Be to, kad nereikėtų dėl žaidynių įrengti papildomą infrastruktūrą, kai kurios rungtys vyks Prancūzijos dalyje esančiuose Alpių kalnuose. "Les Tuffes" bazėje varžysis ir Lietuvos biatlonininkai.

Trečiosiose Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaus beveik 1 900 atletų (15–18 m. amžiaus) iš 70-ies valstybių.

"Kelionės nuo olimpinio kaimelio iki varžybų vietos truks po 1–1,5 val., tad jaunieji olimpiečiai galės geriau susipažinti, pabendrauti", – sakė V.Vencienė.

Pirmą kartą sportininkai gyvens dviejuose olimpiniuose kaimeliuose: dauguma jaunųjų atletų įsikurs Lozanoje, kiti – Šveicarijos slidinėjimo kurorte Sankt Morice.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės rengiamos nuo 2012-ųjų. Tąkart Insbruke (Austrija) Lietuvą reprezentavo šeši sportininkai, o sėkmingiausiai pasirodė slidinėjimo sprinto varžybose 20-ąją vietą užėmusi Kristina Kazlauskaitė.

2016-aisiais Lilehameryje (Norvegija) jėgas išmėgino dešimt mūsų šalies jaunuolių. Dailiojo čiuožimo atstovai Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala mišrių komandų varžybose kartu su Rusijos, Malaizijos ir Pietų Korėjos olimpiečiais užėmė 4-ąją vietą, ledo ritulininkas Dinas Mukovozas šešių individualių rungčių "Iššūkio" turnyre buvo šeštas, o snieglentininkas Aras Arlauskas mišrioje rinktinėje su bendraamžiais iš Prancūzijos – septintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių