Apmaudu – lietuvis per plauką neįveikė Europos čempionato atrankos

  • Teksto dydis:

Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate debiutavęs Rapolas Saulius apmaudžiai nepateko į 60 m barjerinio bėgimo pusfinalį.

25-erių lietuvis distanciją įveikė per 7,90 sek. ir savajame bėgime tarp septynių sportininkų liko šeštas, kai į pusfinalį pateko po keturis greičiausius kiekvieno bėgimo bėgikus.

Vis dėlto R.Saulius taikėsi patekti tarp keturių papildomų bėgikų, kurie į pusfinalį iškopė pagal geriausius laikus.

Deja, Lietuvos lengvaatlečiui pritrūko 0,04 sek. ir bendroje įskaitoje tarp 37 bėgikų jis užėmė 27 vietą. Į pusfinalį prasibrovė 24 barjerininkai.

„Džiaugiuosi, kad pavyko sudalyvauti tokio rango varžybose, džiaugiuosi, kad pavyko nusiraminti ir tvirtai jaustis, bet nesidžiaugiu, ką padariau bėgdamas. Yra begalė klaidų, kurias galėčiau pataisyti ir subėgti tikrai daug geresniu rezultatu. Šansų (patekti į pusfinalį – aut. past.) buvo mažai, bet labai tikėjausi ir norėjau“, – teigė R.Saulius.

R.Sauliui vos akimirkos pritrūko ir iki geriausio karjeros rezultato – 7,88 sek.

Pasirodymą baigus R.Sauliui, Torunėje (Lenkija) vykstančiame čempionate liko tik vienas Lietuvos atstovas. Tai – šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas, kuris sekmadienį dalyvaus finale.

D. Zagainovai iki finalo pritrūko beveik pusmetrio

Vienai didžiausių Lietuvos vilčių Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate Torunėje (Lenkija) Dianai Zagainovai nepavyko patekti į trišuolio rungties finalą.

23-ejų šuolininkė atrankoje geriausiu bandymu užfiksavo 13,55 m rezultatą ir liko beveik per pusmetrį nuo pirmojo aštuoneto, kuris ir pateko į finalines varžybas.

D.Zagainovai bilietą į finalą būtų garantavęs 13,99 m šuolis – tokį atliko aštuntoje vietoje likusi ir paskutinį kelialapį į kovą dėl medalių gavusi baltarusė Vijaleta Skvarcova.

Geriausias lietuvės bandymas buvo antrasis. Pirmuoju ji nušoko 13,45 m, o trečiuoju – 13,06 m.

Lietuvos trišuolininkė tarp 16-os dalyvių užėmė 14-ąją vietą. Ji viena pozicija pagerino savo 2019 m. pirmenybių rezultatą, kai su 13,36 m rezultatu liko 15-ta.

Tiesa, D.Zagainovai nepavyko pakartoti šio sezono geriausio pasiekimo – Klaipėdoje vasarį ji nušuoliavo 13,68 m. Jos geriausias karjeros rezultatas uždarose patalpose – 13,97 m.

„Netenkina nei rezultatas, nei vieta. Juokiausi, kad visą sezoną kovojau su lentele ir pataikymu ant jos, tai per Europos čempionatą pataikiau visus tris bandymus. Šiandien savijauta buvo gera, negaliu sakyti, kad kažkas buvo ne taip, bet gal pritrūko patarimo iš mane pažįstančio žmogaus“, – sakė Lietuvos trišuolininkė.

Lietuvos sprinteriui pritrūko greičio

Trečiąją Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionato dieną pirmasis iš lietuvių startavo sprinteris Gediminas Truskauskas.

Deja, 23-ejų lietuviui, Europos čempionate dalyvavusiam pirmąjį kartą, prasibrauti į pusfinalį nepavyko.

G.Truskauskas 60 m atrankos bėgime finišavo šeštas (6.80 sek.) ir baigė pasirodymą Torunėje (Lenkija) vykstančiose varžybose.

Tarp visų 64 dalyvių jo rezultatas buvo 47-as. Į pusfinalį iš viso pateko 24 bėgikai.

Dar šį sezoną G.Truskauskas buvo įveikęs distanciją per 6,77 sek. – tai asmeninis sprinterio rekordas.

„Nepasakyčiau, kad labai blogai. Paskutiniame starte pirmas užbėgimas taip pat buvo 6,80 sek., po to (finale – aut. past.) 6,77 sek. bėgau. Išėjo subėgti arti to, o antrame bėgime dažniausiai laikas būna geresnis“, – po finišo kalbėjo G.Truskauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių