Apgynė Europos čempionų titulą

  • Teksto dydis:

Geteborge, Švedijoje, vykusiame Europos kiokušin karatė čempionate dalyvavo stipriausi ir techniškiausi kovotojai iš visos Europos. Čempionatas ypatingas, nes jame kovotojai varžėsi dėl teisės dalyvauti šį rudenį Tokijuje vyksiančiame pasaulio čempionate. Du klaipėdiečiai iš „Okinavos“ klubo šią teisę iškovojo.

Lietuvai Europos čempionate Švedijoje atstovavo trys „Okinavos“ sporto klubo nariai – 2023 m. šauniausia Lietuvos neformaliojo ugdymo mokytoja, Metų klaipėdietė, klubo prezidentė ir trenerė Diana Mačiūtė bei jos auklėtiniai Rima Lisinskaitė ir Matas Sasnauskas.

Visi jie dalyvavo komandinėje kata (kova su šešėliu) rungtyje, kurioje antrus metus iš eilės apgynė Europos čempionų titulą.

Ketvirtfinalyje klaipėdiečiai įveikė Švedijos rinktinę, pusfinalyje pranoko Ukrainos komandą, o finale laimėjo prieš kitą Klaipėdos klubo komandą.

Tačiau tai ne vienintėliai okinaviečių medaliai Europos čempionate.

Asmeninėje kata rungtyje D. Mačiūtė iškovojo Europos bronzą.

Aštuntfinalyje ji įveikė ispanę Uxue Lopez de Aldą, o ketvirtfinalyje – švedę Ki Pasanen.

D. Mačiūtės auklėtinis M. Sasnauskas savo rezultatu pranoko mokytoją.

Jis puikiai pasirodė asmeninėje kata suaugusiųjų kategorijoje ir Europos čempionate iškovojo sidabrą.

Pirmajame etape jis įveikė bulgarą Hristo Terzievą, antrajame – vengrą Andiraną Vastagą, ketvirtfinalyje – rumuną Bogdaną Petraną, pusfinalyje – ukrainietį Jaroslavą Kovalčiuką ir tik finale nusileido danui Nikolajui Lunnui Jensenui.

Iškovoję tokius aukštus rezultatus, okinaviečiai D. Mačiūtė ir jos auklėtinis M. Sasnauskas pelnė kelialapius į pasaulio čempionatą Tokijuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Osu

Osu portretas
Saunuoliai, garsina Lietuvos varda!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių