42-jų tenisininkė tapo Vimbldono rekordininke

Martina Navratilova geriausioms pasaulio tenisininkėms kelia spaudimą, sakydama, jog niekas nenori pralaimėti senutei Kimiko Date-Krumm. Japonė trečiadienį 6:4, 7:5 įveikusi rumunę Alexandrą Cadantu tapo vyriausia žaidėja, kuriai pavyko patekti į trečią Vimbldono varžybų ratą.

Teniso legenda svarsto, kodėl K.Date-Krumm karjerą baigė taip anksti, nors dabar būdama 42-ejų mėgaujasi žaidimu.

„Visos žaidėjos judina savo kojas, kadangi niekas nenori pralaimėti senutei“, – teigė 58 kartus įvairiose „Didžiojo kirčio“ varžybose triumfavusi M.Navratilova.  – Net ir dvejetuose jos nenori nusileist 40-metėms“.

Karjerą K.Date-Krumm baigė 1996 metais, tačiau po 12 metų pertraukos, per kuriuos ištekėjo už vokiečių lenktynininko Michaelio Krummo, ji sugrįžo į sportą.

„Kada ji pasitraukė, aš maniau, jog tai daro per anksti,  – japonės talentu neabejojo M.Navratilova.  – Ji neatrodo kaip 30-metė, bet žinoma nežaidžia kaip būdama 42-ejų“.

Sausio mėnesį K.Date-Krumm tapo vyriausia žaidėja laimėjusi mačą „Australian Open“ turnyre, o „Roland Garros“ grunto kortuose pralaimėjo jau pirmame rate.

„Kada sugrįžau į profesionalų sportą, mėgavausi žaidimu net ir pralaimėdama, – apie pasakišką sugrįžimą pasakojo japonė. – Koks nuostabus sportas yra tenisas! Mums reikia patirties, todėl ne vien jaunos žaidėjos gali pasiekti aukščiausią lygį.“

Trečiame Vimbldono rate K.Date-Krumm susitiks su dabartine čempione amerikiete Serena Williams.

„Niekas prieš Sereną neturi daug šansų, – pesimistiškai galimybes vertino M.Navratilova. – Jeigu Kimiko žais taip kaip 1996 metais pusfinalyje prieš Steffi Graf, ji gali nugalėt bet ką.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių