Vilniaus „Žalgirio“ treneris: bandysime pasiekti savo tikslą

Praėjusį trečiadienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai stojo į kovą UEFA Čempionų lygos atrankoje su Kazachstano čempione „Astana“, tačiau varžovams pavyko atsilaikyti ir žalgiriečiai vėl nepelnė įvarčio europiniame turnyre. Visgi treneris Valdas Dambrauskas tikina, kad atsižvelgus į komandos žaidimą įvarčius jau galima tiesiog užuosti.

„Žvelgiant į komandos pasirodymą ir įvarčius pastaraisiais metais Europos turnyruose vaizdas nėra džiuginantis, bet į visą tai galime žvelgti pozityviai. Kažkada juk pelnysime įvartį. Negali ši serija tęstis amžinai. Todėl tikime, kad tikrai galime tai padaryti. Praėjusiais metais prieš „Malmo“ ar dar anksčiau prieš Zagrebo „Dinamo“ komanda net nesukūrė tokių gerų progų, kaip praėjusį trečiadienį. Todėl ir toliau dirbant šia linkme jau dabar galime užuosti įvarčius. Jie tikrai artėja. Astanoje mums reikės išlaikyti šaltus nervus ir tada viskas pavyks“, - prieš išvykimą į Kazachstano sostinę sakė V. Dambrauskas.

Praėjusias rungtynes su „Astana“ prisiminė ir Saulius Mikoliūnas, kuris ne kartą kėlė iš sėdimų vietų į stadioną susirinkusius aistruolius savo aštriais prasiveržimais aikštės kraštu.

„Mums šiek tiek pritrūko sėkmės. Tokio lygio rungtynėse visada sunkiau sukurti geras progas, nes ir varžovai būna atitinkamai pajėgesni. Tačiau, tai, ką sukuriame – turime išnaudoti. Žinoma, tose situacijose ir vartininkas sužaidė puikiai.

Mes ir vėl turėsime laikytis drausmės ir laukti savo progos. Praėjusiose rungtynėse turėjome tikrai gerų progų, bet išvykoje privalėsime jas ne tik sukurti, bet ir realizuoti“, - teigė žalgirietis.
Treneris V. Dambrauskas pateikė savo įžvalgas ne tik apie būsimas rungtynes Astanoje, bet ir žalgiriečių pasiruošimą joms.

„Nebūna dvejų vienodų rungtynių, todėl manau, kad mačas Astanoje tikrai skirsis nuo to, kuris įvyko Vilniuje. Net neabejoju, kad savų žiūrovų akivaizdoje „Astana“ mėgins pasižymėti greitu įvarčiu, kad atsikratytų spaudimo. Mes taip pat turėsime savo žaidimo planą, pagal kurį ir ruošėmės šioms rungtynėms. Bandysime pasiekti savo tikslą.

Net penki futbolininkai, kurie rungtyniavo prieš mus, nežaidė „Astanos“ rungtynėse vietiniame čempionate. Pergalę iškovojo labiau eksperimentinės sudėties komanda. O ir Azatas Nurgalievas, kuris pelnė abu įvarčius, negalės prieš mus rungtyniauti. Tai taip pat yra mūsų pranašumas, nes jis yra pavojingas žaidėjas, kuris reguliariai muša įvarčius Kazachstano čempionate.

Mūsų pasiruošimas lyginant su praėjusiomis rungtynėmis nė kiek nepasikeitė. Mums buvo svarbu, kad žaidėjai atgautų jėgas ir sugrįžtų į tokią pat fizinę būseną, kurioje buvo prieš pirmąjį mačą. Visgi treniruočių metu daugiau dėmesio skyrėme savo, o ne „Astanos“ žaidimui. Galbūt praėjusiose rungtynėse turėjome žaisti drąsiau, visgi turėjome nemažai galimybių atakuoti. Norime pagerinti ne tik tai, bet ir savo realizaciją, kamuolio „įvedimą“ į baudos aikštelę. Jeigu mums pavyktų tai padaryti bent keliais procentais geriau, atitinkamai išaugtų mūsų šansai atsakomosiose rungtynėse“, - sakė strategas.

Komandos galimybėmis tiki ir S. Mikoliūnas, kuris teigia, kad nuotaika persirengimo kambaryje – tiesiog puiki.

„Po pirmųjų rungtynių buvo labai gaila, kad neišnaudojome savo progų, bet džiaugėmės, kad nepraleidome įvarčio. Toks rezultatas namuose yra gan svarbus. Jeigu mums pavyks pasižymėti svečiuose, turėsime žymiai geresnius šansus, nei varžovai“, - neabejojo futbolininkas.

V. Dambrauskas pabrėžė, kad net ir Kazachstano žiniasklaida stebėjosi žalgiriečių žaidimu, kuris kai kuriems lietuviams visgi atrodė atsargesnis, nei turėtų būti.

„Kazachijos spauda stebėjosi, kad net ir pirmajame kėlinyje žaidėme drąsiai ir bandėme spausti jų vidurio gynėjus ar vartininką. O mes stebimės, kad „Žalgiris“ žaidė gan atsargiai ir mums trūko agresyvumo. Kiekvienas supranta žaidimą skirtingai. Mes žinome, ką norime pasiekti ir nebijome atsargumo. Jis nėra skirtas vien tik apsigynimui. Daugiau laiko praleisdami be kamuolio savo baudos aikštelėje turėsime daugiau erdvės priešininkų aikštės pusėje. Futbole kiekvienas veiksmas turi ir atoveiksmį. Jau ir pirmose rungtynėse matėme, kad galėjome dažnai naudotis tokiomis situacijomis ir rengti pavojingas kontratakas.

Jeigu į Kazachstaną važiuosime žaisti taip pat drąsiai, tik su dar šiek tiek daugiau energijos, abejos komandos turės vienodus šansus nugalėti. Žaisime 90 minučių, o gal net ir daugiau, bet su namie pasiektu rezultatu pasilikome tikrai geras galimybes“, - tvirtino žalgiriečių strategas.

Specialistas nesutiko su teiginiu, kad kazachai „žaidė silpnai“, bet neabejojo, kad namuose jų pasirodymas bus visiškai kitoks.

„Net ir statistika rodo, kad namie rungtyniaujanti komanda laimi bent 60 procentų rungtynių, todėl neabejojame, kad Kazachstane „Astana“ žais tikrai geriau. Tačiau pasakymas, kad „dar neteko matyti taip silpnai žaidžiančios „Astanos“ yra gan neteisingas. Praėjusiais metais girdėjome tokią pat frazę ir po rungtynių su „Malmo“, tad manau, kad šiokio tokio įvertinimo turėtų sulaukti ir mūsų futbolininkai. Aikštėje žaidžia ne pinigai, todėl pajėgumą išsiaiškinsime būtent atsakomosiose rungtynėse.

Turėsime pasistengti viską atlikti per 90 minučių. „Žalgiriui“ jau senokai teko mušti 11 metrų baudinius, o ir dauguma tų žaidėjai, kurie tai darė, yra pasikeitę. Tokį spaudimą ir nuovargį, kuris kyla po 120-ies žaidimo minučių, gan sunku surežisuoti, todėl ir praktika treniruočių metu to neatstoja. Tačiau šiame sezone mes jau du kartus žaidėme pratęsimą ir abu kartus jį laimėjome. Todėl esame tam pasiruošę“, - sakė V. Dambrauskas.

Atsakomąsias ir lemiamas rungtynes UEFA Čempionų lygos atrankoje žalgiriečiai žais šį trečiadienį, liepos 20 dieną. Mačas Kazachstane prasidės 17 valandą Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių