Suomių apkasus pralaužę belgai grupių etapą užbaigė be nuostolių

  • Teksto dydis:

Suomijos rinktinė penkis šeštadalius rungtynių it liūtai laikėsi prieš FIFA reitingo lyderės Belgijos atakas, tačiau subyrėjo po apmaudžios vartininko Lukašo Hradecky klaidos. Suomiai nusileido vieniems čempionato favoritų 0:2.

Visus galimus 9 taškus grupėje surinkę belgai užėmė pirmąją vietą, o suomiai su 3 taškais B grupėje liko treti. Jie dar išsaugo teorines viltis patekti į kitą etapą kaip viena iš keturių geriausių trečiąsias vietas užėmusių komandų.

Pirmą kartą Europos čempionate žaidžianti Suomija turnyrą pradėjo pergale prieš Christiano Erikseno nelaimės išderintą Daniją, o kitose rungtynėse nusileido Rusijai.

Stoję į kovą prieš ne tik grupės, bet ir turnyro favoritus belgus suomiai pagirtinai laikėsi gynyboje, o kone visas pavojingesnes belgų atakas gesino herojiškai vartuose stovėjęs L.Hradecky.

Bet galiausiai būtent suomių vartininko klaida lėmė pirmąjį Belgijos įvartį, pakeitusį mačo eigą.

74-ąją minutę po kampinio belgas Thomas Vermaelenas smūgiavo į vartus, pataikė į virpstą, o kamuolys atšoko į L.Hradecky, kuris nespėjo sureaguoti ir sugauti kamuolio, atšokusio nuo suomio ir kirtusio vartų liniją.

Praleidę pirmą įvartį, suomiai netrukus gavo ir antrą niuksą – kamuolį baudos aikštelėje susitvarkęs jį į vartus nukreipė trečiąjį įvartį šiame turnyre pelnęs Romelu Lukaku.

Trečioje vietoje likę suomiai gali laukti stebuklo. Iš kol kas kovas baigusių grupių trečiųjų vietų Suomija yra paskutinė ir atsilieka nuo Šveicarijos ir Ukrainos, o tam, kad patektų į kitą etapą, suomiams reikia aplenkti bent dvi trečiąsias vietas iš D, E ir F grupių.

Savo ruožtu belgai dabar lauks savo oponento aštuntfinalyje – juo taps viena iš trečiąją vietą užėmusių komandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių