Pokyčiai BFA komandoje: rezultatyviausias žaidėjas keliasi į A lygos klubą, išvyko ir vartininkas

  • Teksto dydis:

Sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) ekipa antrą Pirmos lygose sezono pusę pasitinka pasikeitusi. Lygos pertraukos ir žaidėjų perėjimų lango metu iš vienos didžiausių šalies akademijų komandų išvyko vartininkas Dominykas Valeckas ir šiemet atsiskleidęs rezultatyviausias komandos puolėjas 18-etis Martinas Perveinis, į kurį dėmesį atkreipė A lygoje žaidžiantis „Panevėžio“ klubas. Būtent su „Panevėžio“ B komanda šį penktadienį antrą ratą pradeda vyr. trenerio Haroldo Šidlausko komanda, kuri kelia tikslą toliau kopti į lentelės viršų ir padėti atsiskleisti jauniesiems talentams.

Praėjusią savaitę viena jauniausių Pirmos lygos ekipų (7 vieta, 23 taškai) BFA arenoje pradėjo intensyvų pasiruošimą antrai sezono daliai, kurioje iššūkių netrūks.

„Dvi savaites komanda ilsėjosi. Dabar treniruojamės, bandome įgauti formą. Pirmieji laukiantys du turai bus labai svarbūs, per juos negalime barstyti taškų, jei norime toliau siekti savo tikslų. Mes puikiai suprantame, kad labai greitai galime atsisveikinti su 7 vieta, jaučiame didelį kitų komandų spaudimą“, – komandos užduotis vardijo H. Šidlauskas.

Komandos pokyčiai: išvyko du talentai

Vasaros metu BFA atsisveikino su dviem ilgamečiais futbolininkais: puolėju M. Perveiniu ir 18-ečiu vartininku D. Valecku. Pabradėje užaugęs ir pas trenerį Grigorijų Kisel ten treniravęsis M. Perveinis atkreipė BFA sporto direktoriaus Ivano Švabovičiaus dėmesį ir persikėlė į Vilnių, kur beveik tris sezonus žaidė BFA reprezentacinėje komandoje. Šiemet futbolininkas Pirmoje lygoje pasižymėjo jau 10 kartų ir yra vienas rezultatyviausių lygos futbolininkų. Pridėjus įvarčius, įmuštus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre, iš viso BFA talentas savo sąskaitoje turi 15-ika įvarčių. Kontrolinėse rungtynėse po keitimo pasirodęs M. Perveinis savo debiutą Panevėžio klube taip pat pažymėjo įvarčiu.

„Visada svajojau būti profesionaliu futbolu ir noriu toliau siekti savo svajonės Panevėžyje. BFA man davė labai daug, čia augau ir tobulėjau“, – teigė M. Perveinis.

„Labiau džiaugiamės dėl Martino. Mūsų jau tokia užduotis, kad žaidėjai eitų aukštesnį lygį ir ten galėtų užsikabinti. Norime, kad Martinui pavyktų, kad įrodytų savo vertę ir žaistų A lygoje. Puolėjas Pirmoje lygoje praleido trejus metus ir šiemet pradėjo įrodinėti, ko yra vertas bei mušė įvarčius geru tempu. Laikas kilti į aukštesnį lygį žaidėjui yra tinkamas“, – sakė BFA vyr. strategas.

Vartų sargas D. Valeckas Pirmoje lygoje debiutavo 16-os metų ir buvo svarbus BFA žaidėjas visus tris sezonus. Mokyklą baigęs futbolininkas pasirinko studijas Kaune ir karjerą tęs šalia Kauno įsikūrusiame „Garliavos“ klube.

„Dominykas atidavė daug metų BFA, visada buvo visada labai pareigingas, esame jam dėkingi“, – apie buvusį auklėtinį tik geriausiais žodžiais atsiliepė H. Šidlauskas.

„Jausmai dviprasmiški, BFA praleista virš 10 metų. BFA man davė supratimą ir apie futbolą, ir apie gyvenimą, ypač dėkoju pirmiausia savo pirmajam treneriui Dmitrijui Kartašovui bei vartininkų treneriui Pavelui Leusui“, – prieš išvykimą kalbėjo D. Valeckas.

H. Šidlauskas sako, kad atsiradusią vietą puolimo grandyje užpildys kiti augantys talentai: jau 4 įvarčius įmušęs 16-etis Samvelis Vardanyanas ir 15-etis Nedas Garbaliauskas, kuris taip pat jau yra pasižymėjęs šiame sezone.

„Tarpusavyje konkuruos Nedas ir Samvelis, taip pat turime ir daugiau puolimo potencialo. Atsakymą, kuo pakeisti Martiną tikrai surasime, nes turime daug talentingų vaikinų“, – neabejojo vyr. treneris.

Penktadienį BFA vyksta į Panevėžį, kuriame antrą kartą šiame sezone stos į akistatą su „Panevėžiu“ B (16 vieta, 8 taškai). Pirmasis komandų susitikimas BFA arenoje po ataklios kovos baigėsi rezultatu 2:2 (1:1). Šiose rungtynėse prieš savo jau buvusį klubą gali išeiti žaisti ir M. Peveinis.

„Priešininkų komanda – labai agresyvi ir jauna, demonstruoja agresyvų žaidimą ir lygoje jau nėra naujokai. Laukia aktyvus, įdomus futbolas, gali būti klaidų, kurias paprastai daro jaunos ekipos. Jei prieš mus jau žais Martinas – nieko ypatingo, futbole tai yra normalu. Mes į šias rungtynes žiūrime paprastai: važiuojame trijų taškų“, – prieš akistatą Aukštaitijos sostinėje kalbėjo H. Šidlauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių