Lygos autsaideriams padėjo ne tik futbolo dievai

Daugiau nei 500 minučių arba beveik visą mėnesį užtruko „Jonavos“ komanda, kol pagaliau pačiupo pirmąjį tašką „Optibet Pirmoje lygoje“. Tuo tarpu turnyro lyderiai 6-ajame ture maksimaliai padidino savo ir taip gausų kraitį.

Išbandymas pasniku

Vos nuaidėjus finaliniam švilpukui Moustapha Ndiaye iškėlė rankas į dangų dėkodamas aukštesnėms jėgoms už pagalbą. Senegaliečio įvartis – gražuolis jam tapo savotišku atlygiu už pastangas dorai laikantis savo religinių tradicijų. Dėl pastarąjį mėnesį trukusio musulmonų pasniko – Ramadano, futbolininkas šviesiu paros metu negalėjo vartoti maisto ir vandens. Tačiau aikštėje 18-metis vaikinas kovėsi netausodamas jėgų.

M. Ndiaye vedama lygos autsaiderė „Jonava“ pirmąjį sezono tašką išplėšė akistatoje su „Garliava“. Šeimininkai iš Kauno rajono pirmavo nuo 39-osios min., kai efektingą kombinaciją tiksliu dūriu užbaigė Domantas Vitkus. Jonaviečiai po pertraukos pastebimai suaktyvino veiksmus, sukūrė keletą pavojingų progų, kol galiausiai jų pastangas vainikavo M. Ndiaye reidas. Saugas nepabūgo dviejų varžovų apsupties, techniškai juos suklaidino ir smeigė kamuolį į patį vartų kamputį – 1:1. Netrukus po šio epizodo afrikietis prigulė ant vejos ir paprašė keitimo. Sužaisti visas 90 minučių jis pristigo kvapo.

„Perspektyvus vaikinas. Kai jam nebereikės laikytis griežtų mitybos apribojimų, Moustapha mus duos dar daugiau naudos. Nemažai tikimės ir iš kito naujoko – azerbaidžaniečio Nurlano Novruzovo, –  atskleidė „Jonavos“ treneris Rolandas Čepkauskas. – Svarbiausia, kad pralaužėme ledus. Pirmasis taškas turėtų įkvėpti pasitikėjimo mūsų jaunai komandai“.

Padėjo rinktinės gynėjas

Turnyro apačioje esančios ekipos 6-ajame ture suspurdėjo kaip reikiant. Priešpaskutinėje vietoje žengiantis „Panevėžio“ B kolektyvas savaitgalį pasiekė pirmąją pergalę. Aukštaičiai savo aikštėje 1:0 palaužė Klaipėdos „Neptūną“. Lemiamu šeimininkams tapo Domanto Vaičekausko spyris 80-ąją min.

Iki susitikimo su klaipėdiečiais „Panevėžys“ B buvo sukrapštęs vos tašką per penkis turus. Galbūt todėl šįsyk šeimininkai pasitelkė keletą pagrindinės klubo komandos atstovų, tarp jų ir Lietuvos nacionalinės rinktinės gynėją Marką Benetą.

Tuo tarpu pernykštis lygos vicečempionas „Neptūnas“ šiemet pateko į duobę. Klaipėdiečiai iš šešių rungtynių laimėjo vos vienerias ir su 5 taškais tūno sau neįprastoje 12-oje vietoje. Tiesa, kitame ture jie turės puikų šansą reabilituotis, nes namuose priims dar žemiau esančius Vilniaus „Žalgirio“ dublerius. Vilniečiai 6-ajame ture 1:4 pateko po bronzos medalininko Kėdainių „Nevėžio“ volu.

Trenerio ėjimas

Kėdainiečiai su 14 taškų vis dar dviem taškais atsilieka nuo lyderio Plungės „Babrungo“ bei vienu –  nuo „Marijampolės City“. Plungiškiai namuose pasitampė, bet galiausiai 1:0 įveikė „Kauno Žalgirio“ jaunimą. Suvalkiečiai, vis dar rungtyniaujantys be oficialaus nuolatinio vyriausiojo trenerio, išvykoje 2:0 pranoko Vilniaus BFA vienuolikę. Svečiai svarstykles savo naudai nusvėrė vos per porą antro kėlinio minučių, kai vienas po kito pasižymėjo patyrę saugai Karolis Chvedukas ir Titas Vitukynas.

Antrą nesėkmę paeiliui nurijusi BFA su 10 taškų lieka penkta, o ją laipteliu lenkianti Vilniaus rajono „TransInvest“ savo 13-ąjį tašką pačiupo 3:0 sutriuškinusi „Šiaulių“ dublerius. Savo ruožtu, šiauliečiai su 7 taškais minimaliai lenkia „Garliavą“ ir Panevėžio „Ekraną“. Pastarieji aukštaičiai savo tvirtovėje 2:1 palaužė Kauno „Be1 NFA“ talentus. Šių rungtynių didvyriu tapo Mantas Adomėnas. Krašto gynėju dažniausiai žaidžiantis panevėžietis šįsyk buvo pastumtas į saugų liniją. Trenerio Dariaus Maciulevičiaus taktinis ėjimas pasiteisino su kaupu. Svečiams pirmaujant 1:0, M. Adomėnas iš pradžių galingu šūviu iš baudos aikštelės prieigų atsidarė sezono įvarčių sąskaitą, o netrukus ir išplėšė pergalę šeimininkams.

„Be1 NFA“ su 8 taškais rikiuojasi 7-ta, bet jai ant kulnų jau mina Kretingos „Minija“, namuose 1:0 nugalėjusi Vilniaus „Riterius“ B.


Šiame straipsnyje: NeptūnasJonavaOptibet 1 lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių