Lietuvos futbolo teisėjai pradėjo pasiruošimą 2014 metų sezonui

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo teisėjai pradėjo pasiruošimą artėjančiam naujam sezonui. Vasario 1 dieną Kaune prasidėjo šių metų pavasario seminarų ir fizinio pasirengimų normatyvų ciklas.

Lietuvos sporto universiteto lengvosios atletikos manieže Kaune geriausi šalies aikštės teisėjai ir asistentai laikė fizinio pasirengimo normatyvus, o taip pat pasitikrino savo žinias teorijos egzamine.

Iš viso normatyvuose dalyvavo 46 teisėjai, kurių tarpe buvo ir dvi dailiosios lyties atstovės - Vaiva Skipitienė ir Ingrida Siliūnienė.

Visi arbitrai sėkmingai susitvarkė su trumpųjų distancijų testu, tuo tarpu bėgant ilgąją distanciją iš jos pasitraukė teisėjas iš Palangos Mindaugas Starkus. Jam teks mėnesio pabaigoje perlaikyti testą.

Sėkmingai fizinius normatyvus išlaikęs FIFA teisėjas kaunietis Gediminas Mažeika pripažino, jog fizinio pasirengimo egzaminas sudėtingas nebuvo.

"Normatyvai nebuvo sudėtingi, tačiau aišku, tarpsezoniui juos yra kur kas sudėtingiau laikyti nei vidurį sezono. Šiuo metu daugelis iš mūsų dar nėra įgiję geriausios fizinės formos, tačiau ji su kiekviena savaite vis gerės ir sezonui būsime pasiruošę tinkamai", - sakė vienas geriausių šalies arbitrų G.Mažeika.

Pasak LFF, kiek sunkiau teisėjams sekėsi laikyti teorijos egzaminus, kurie vyko trijose grupėse - viena grupė laikė testą anglų kalba, o kitos dvi lietuvių. Teorijos egzaminą išlaikė tik 15 teisėjų, o likusieji jį turės perlaikyti artimiausiu metu.

Pasiruošimą 2014 metų futbolo sezonui teisėjai pratęs kasmetinėje stovykloje Turkijoje, kuri vyks vasario 11-25 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių