Išskirtinė jaunojo futbolininko istorija: turbūt kiekvieno trenerio svajonė yra toks žaidėjas

Naujoje LNK rubrikoje pristatomi šaunūs ir perspektyvūs Lietuvos jaunuoliai. Šį kartą – išskirtinė jaunojo futbolininko istorija.

„Aš esu Simas, man 16 metų ir aš žaidžiu futbolą“, – taip kukliai pristatė rubrikos herojus futbolininkas Simas Grabauskas.

Vaikinas nuo vaikystės svajojo žaisti futbolą ir tapti Lietuvos rinktinės dalimi.

„Futbolą pradėjau žaisti pas močiutę kieme, kai buvau dar labai mažas. Visada patiko spardyti kamuolį, smūgiuoti, žongliruoti, ir tiesiog užsivedžiau“, – pasakojo sportininkas.

„Jis nuolat prašė vesti į futbolą ir pagaliau nusprendėme išbandyti treniruotes. Treneris iš karto paėmė tą vaiką. Jis pradėjo netgi vėliau žaisti nei įprastai vaikai pradeda“, – prisiminė S. Grabausko mama Ingrida Grabauskienė.

Turbūt kiekvieno trenerio svajonė yra toks žaidėjas.

Pasak trenerių, svarbiausia – disciplina ir darbas, ko pas vaikiną netrūksta.

„Svajoti neužtenka: didelis darbas, didelis noras, disciplina, nes motyvacijos kartais neužtenka. Motyvuoti būna savaitę, o paskui motyvacija dingsta, viską meta ir svajonės lieka tik svajonėmis“, – kalbėjo „Vilnius Football Academy“ įkūrėjas Darvydas Šernas.

„Darbštus, visada nori treniruotis, nori tobulėti, klauso trenerio. Jokių problemų su juo nebūna. Turbūt kiekvieno trenerio svajonė yra toks žaidėjas“, – džiaugėsi Simo treneris Robertas Šuškevič.

S. Grabauskas teigia, jog nors tempas yra didelis, jis tuo mėgaujasi.

„5–6 treniruotes per savaitę, varžybos savaitgaliais ir sezono metu. Intensyvu ir greita, bet patinka“, – tikino futbolininkas.

„Patinka, kad moka susitelkti į savo tikslą. Jeigu organizuojasi su draugais kokį pasisėdėjimą ir iš ryto turi treniruotę, tai jis leidžia sau nueiti anksčiau miegoti vardan to, kad kitą dieną būtų darbingas“, – pasakojo jaunuolio tėtis Gintautas Grabauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Simo tėvai džiaugiasi vaiko pasiekimais ir sako, jog jis – savo kelyje.

„Jeigu netikėsi, tai turbūt nelabai ir pasieksi savo svajones. Švelniai pasvajojame apie kažkokius pasiekimus. Jeigu tai pavyks, tai šaunu. Remiame, skatiname, stengiamės, skiriame tam laiko. O jeigu nepavyks, tai ne problema. Tikrai galvoju, kad šitas vaikas turės, ką veikti ir be didelių su futbolu susijusių svajonių“, – sakė S. Grabausko tėtis.

„Labai bijau džiaugtis, prisišnekėti ir išgąsdinti savo kažkokią sėkmę, bet man atrodo, kad jis eina savo keliu“, – kalbėjo mama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių