FIFA, UEFA ir Lietuvos futbolo federacija pateikė planą, kaip tobulins LFF įstatus

Tarptautinės futbolo organizacijos FIFA, UEFA atstovai kartu su Lietuvos futbolo federacija (LFF) Lietuvos valdžios institucijoms antradienį pateikė planą, kaip tobulins LFF įstatus.

Rašte Seimui, Vyriausybei bei atskirai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai nurodoma, kad įstatai bus keičiami LFF valdymo organų renkamiems nariams keliant „aukščiausius FIFA ir UEFA standartus atitinkančius reikalavimus“, o patys nariai būtų renkami tiesiogiai LFF Konferencijoje.

„Procesas apims (...) LFF narystės bei LFF Konferencijos sudėties peržiūrą, siekiant užtikrinti sąžiningą balansą tarp Lietuvos futbolo bendruomenės narių, įskaitant klubus, LFF Vykdomojo komiteto sudėties peržiūrą, įskaitant tiesioginius komiteto narių rinkimus LFF Konferencijoje“, – informuoja federacijos.

Taip pat pažymima, kad LFF įstatų pakeitimuose bus siekiama įtvirtinti „aukščiausius tinkamumo reikalavimus“ LFF Vykdomojo komiteto nariams bei atitinkamą patikros mechanizmą, kad šie atitiktų FIFA ir UEFA standartus.  

Numatyta, kad LFF Konferencija tvirtintų ir kai kurių kitų federacijos padalinių, pavyzdžiui, Etikos komisijos, sudėtį.

Rašte futbolo organizacijos dar kartą patvirtino, kad iki šių metų gruodžio 23 dienos bus sušaukta neeilinė LFF Konferencija, kurioje bus balsuojama dėl atnaujintų LFF įstatų.

Federacija įstatų projektą ėmėsi rengti po to, kai dalis parlamentarų inicijavo tiesioginio LFF valdymo įstatymo projektą. Jam spalio pradžioje pritarta po pateikimo, tačiau Biudžeto ir finansų komitetas vėliau sustabdė klausimo svarstymą ir davė laiko pačiai LFF reformuoti savo valdyseną.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė kritikuota dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 142 vietą, prastesnis rezultatas buvo tik 2017 metais tada šalies vyrų rinktinė buvo 149.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visas Liberalų sąjūdis

Visas Liberalų sąjūdis portretas
susijęs su teisiamais jos nariais

TEMIDE

TEMIDE portretas
SVINIU UZ NEPATAISOMA PADARYTA LIETUVAI ZALA KADA PASODINS?

marija taurage

marija taurage portretas
dumu uzdanga pries seimunus ir LIETUVOS zmones,nes nieko jie cia nekeicia,anaiptopl ,pudrina smegenis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių