FA „Šiauliai“ pasiekė istorinę pergalę

  • Teksto dydis:

Futbolo akademija „Šiauliai“ vis dar nepraleido įvarčio bei „Optibet A lygoje“ į savo kraitį įsirašė pirmąją istorinę pergalę.

Mindaugo Čepo treniruojama komanda 3-iojo turo rungtynėse savo sirgalių akivaizdoje 3:0 (1:0) nugalėjo trečią sykį pralaimėjusią „Jonavą“.

Rungtynių pradžia šiauliečiams susiklostė puikiu scenarijumi: 5-ąją minutę Dominykas Kubilinskas atliko tolimą baudos smūgį, o rikošetu skriejęs kamuolys privertė vartininką Martyną Matuzą gana grubiai suklysti.

Šeimininkai turėjo iniciatyvą, bet keliais šansais nepasinaudojo. Galima išskirti galimybę kontratakos metu, kai pabėgęs Eligijus Jankauskas stipriai pažeme smūgiavo į M. Matuzą. Per paskutines 15 pirmojo kėlinio minučių „Jonava“ buvo aktyvesnė – kartą su tolimu smūgiu buvo priverstas tvarkytis Lukas Paukštė.

Po pertraukos Saulės miesto komanda įtvirtino savo pranašumą. 58-ąją minutę Jorge Tapia neapgalvotai prasižengė prieš varžovą, tiesa, teisėjo skirtą baudinį nesėkmingai realizavo E. Jankauskas – jo smūgį atrėmė M. Matuzas.

Vis dėlto 64-ąją minutę į baudos aikštelę įsiveržęs E. Jankauskas pelnė pirmą sezono įvartį, o po 2 minučių gražaus išpuolio metu savo taklių smūgių kraitį atsidarė Danielis Romanovskis.

FA „Šiauliai“ po 3 mačų savo sąskaitoje turi 5 taškus, „Jonava“ – be taškų ir su 13 praleistų įvarčių.

 


Šiame straipsnyje: A lygaFA ŠiauliaiJonava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių