Lietuvos futbolo rinktinė paskutinėje atakoje krito prieš Airiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė po pernelyg nenudžiuginusios pergalės San Marine pademonstravo kovingumą, bet gavo pamoką, jog žaisti reikia iki teisėjo švilpuko – Valdo Ivanausko auklėtiniai triukšmingame „Aviva“ stadione Dubline 97 minutę galiausiai krito 0:1 prieš Airijos nacionalinę komandą.

Airijos rinktinė mušė net keturis įvarčius šiose rungtynėse, bet visus kartus teko griebtis už galvų – teisėjai kėlė į viršų nuošalės vėliavėlę ir visų įvarčių neįskaitė.

Pirmajame kėlinyje rimtų problemų Airija lietuviams nesukėlė, nors ir puolė didelėmis pajėgomis. Po pertraukos keletą labai pavojingų smūgių atliko šeimininkai, bet Lietuvos komandą gelbėjo vartininkas Džiugas Bartkus.

Vis dėlto galiausiai Lietuvai teko griebtis už galvų. Septintąją pridėto laiko minutę puikų smūgį atliko Troy Parrottas ir padovanojo pergalę šeimininkams.

Lietuvos rinktinė kamuolio kontrolę pralaimėjo 31-69 proc., varžovai kėlė 10 kampinių, lietuviai – 3. Dubline šeimininkai atliko 611 perdavimų (86 proc. tikslumas), Lietuvos ekipa – 115 (60 proc.).

V.Ivanausko auklėtiniai atliko 6 smūgius į vartus, bet į stačiakampį taip ir nepataikė, oponentai smūgiavo 18 kartų, iš jų 6 – į vartų plotą.

Lietuvos komandai padėti negalėjo traumas gavęs Paulius Golubickas, Arvydas Novikovas ir Linas Mėgelaitis.

Airijos rinktinė iki šio susitikimo demonstravo puikią formą – buvo pralaimėjusi tik kartą per paskutines 11 rungtynių.

Praėjusį penktadienį Lietuva 2:1 nugalėjo San Marino rinktinę, tačiau ten žaidimas buvo nervingas – prasčiausią FIFA reitingą pasaulyje turinti šeimininkų komanda lietuviams metė rimtą iššūkį.

Kitą kartą Lietuvos rinktinė į stovyklą rinksis gegužės pabaigoje, o birželio pradžioje lauks rimtas Tautų lygos ketverių rungtynių etapas, kuomet per mažiau nei dvi savaites lietuviai dukart žais su Turkija, po kartą su Liuksemburgu ir Farerų salomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
geda buvo ziureti i zaidima,jokios minties jokiu kombinaciju tik spyris kuo toliau nuo vartu.airija siaip sau zaide nesistenge nes zinojo kad zaidzia su lopais.musu rinktinei net sanmarinas sugebejo imusti as apsimyzau is juoko.

Užpelkis

Užpelkis portretas
Apgailėtinas vaizdas. Ir tai tęsiasi nuo kokių 2008 m. kada baigė karjeras paskutiniai tarybiniais laikais išugdyti futbolininkai. Nei vieno smūgio į vartų plotą ! Ar yra dar tokia kita komanda pasaulyje ? Lietuvoje nėra profesionalių futbolininkų rengimo sistemos ir niekam tas nerūpi. Futbolas yra labai svarbi tautos kultūros dalis, o pas mus jis - Smetonos laikų lygyje. Tada gaudavom nuo švaicarijų, egiptų po 0:9 ir dabar tas pats. Rezultatai gal mažesni, bet žaidimo kokybė - niekuo nesiskyria.

jo

jo portretas
Baravykas gaidys - nieko daugiau nesugeba tik konfliktuoti, pastūmė gaidy ir jau šoka gaidys aiškintis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių