Antrojo ešelono kovos sudomino ir Lietuvos rinktinės trenerį

Lietuvos pirmojoje futbolo lygoje atgimsta intriga. Prie to labiausiai prisidėjo Kazlų Rūdos „Šilo“ komanda, Kaune netikėtai kapituliavusi prieš svečius iš Vilniaus „Žalgiris B“ futbolininkus.

„Paradoksalu, bet sužaidę geriausias rato rungtynes pralaimėjome. Jaučiame įvarčių badą, nors progų turime. Apdaužėme varžovų vartų konstrukciją, o paskui suveikė futbolo taisyklė: neįmuši tu, įmuša tau“, - neslėpdamas apmaudo Kaune kalbėjo Gedeminas Jarmalavičius.

Jo auklėtinių pastangas Nacionalinės futbolo akademijos aikštyne palaidojo vienintelis rezultatyvus vilniečių išpuolis. 84-ąją min. „Žalgiris B“ puolėjas Julius Momkus laimėjo oro dvikovą su „Šilo“ legionieriumi Ilja Tsyvilko ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, nuginklavo vartininką Mindaugą Malinauską.

„Šilo“ futbolininkai mėgino surengti vilniečių vartų šturmą, tačiau Andriaus Skerlos auklėtiniai gynėsi be klaidų. Prieš tai mače, kurį stadione stebėjo ir Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, Kazlų Rūdos žaidėjai turėjo ne vieną progą įmušti, tačiau vis pritrūkdavo sėkmės.

„Šilo“ futbolininkai lieka pirmosios lygos lyderiais, tačiau jų atotrūkis nuo artimiausios persekiotojos „Palangos“ sumažėjo iki 3 taškų. Dėl užsitęsusios Kazlų Rūdos stadiono rekonstrukcijos „Šilas“ pratęs savo pasirodymų Kaune maratoną jau penktadienį, kai priims „Trakai B“ ekipą. Trakiškiai, treniruojami buvusio FBK „Kaunas“ ilgamečio žaidėjo Mariaus Bezykornovo,   vakar savo aikštėje 1:2 nusileido Alytaus DFK „Dainavai“. Dzūkijos klubui, kurio vairą neseniai perėmė buvęs Kauno „Stumbro“ strategas Darius Gvildys, vieną įvarčių pelnė iš „Kauno Žalgirio“ perėjęs Lukas Sendžikas. Alytiškiai su 29 taškais po 19 mačų pakilo į 8-ąją poziciją.

„Tokios darbinės pergalės ir džiugina labiausiai. Jos parodo, kad einame teisinga linkme“, - džiaugėsi D.Gvildys.

„Labiau patyrę priešininkai pasinaudojo mūsų jaunatviškomis klaidomis. Tai ir nulėmė baigtį, nors mūsų žaidimas nebuvo blogas“, - aiškino M.Bezykornovas.

Alytiškiams visas rungtynes atstovavo ir kiti naujokai iš „Kauno Žalgirio“ - gynėjai Mantas Fridrikas ir Paulius Daukša.

Kur kas prasčiau antradienį sekėsi Kauno „Hegelmann Litauen“ kolektyvui. „Kauno Žalgirio“ dubleriai nė iš tolo neprilygo vienam lygos lyderių „Palangos“ klubui. Palangiškiai savo aikštėje triumfavo 4:0. Kauniečių neišgelbėjo ir gausus pagalbininkų būrys iš pagrindinės komandos. Pajūryje į aikštę žengė iš peržiūros Ispanijoje grįžęs žalgiriečių vartininkas Deividas Mikelionis, gynėjai Karolis Gvildys ir Ernestas Pilypas bei legionierius iš Brazilijos Dos Santos Davi Moreira. Po nesėkmės „Hegelmann Litauen“ su 24 taškais liko 10-ojoje pozicijoje.

Trečiadienį į kovą stojo kitas Kauno atstovas – FBK „Kaunas“. Vieni lygos autsaiderių kauniečiai Šilutėje mėgina atsilaikyti prieš dviem laipteliais aukščiau įsitaisiusią vietos ekipą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių