Anglijos „Premier“ lygoje – buksuojančių milžinų akistata

  • Teksto dydis:

Anglijos „Premier“ lygos komandos stos į kovą jau pirmąją 2020 metų dieną. Dėmesio centre bus garsių šalies klubų Londono „Arsenal“ ir „Manchester United“ mūšis.

Abi ekipos, ypač „Arsenal“, šį sezoną stringa. „Kanonieriai“ užima tik 12-ąją vietą – 24 taškai. Jie per pastarąsias 11 rungtynių iškovojo vos vieną pergalę. Praėjusiame ture „Arsenal“ namie pralaimėjo Londono derbį „Chelsea“ futbolininkams 1:2.

„Arsenal“ turi neigiamą įvarčių balansą. Jie pelnė tik 26 įvarčius, o praleido – 30. „Manchester United“ įvarčių santykis 32:23.

„Manchester United“ grįžo į pergalių kelią ir dabar laimėjo du mačus iš eilės. „Raudonieji velniai“ sukaupė 31 tašką ir žengia penkti. Nuo ketvirtosios pozicijos, kurioje rikiuojasi „Chelsea“ ir kuri garantuoja vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje, „United“ klubą skiria 4 taškai.

„Manchester United“ ir „Arsenal“ susirėmimas pirmajame rate baigėsi lygiosiomis 1:1.

Komandos „Premier“ lygoje iš viso tarpusavyje galynėjosi 55 kartus. 24 pergales iškovojo „raudonieji velniai“, 14 – „kanonieriai“, o 17 dvikovų baigėsi taikiai. Praėjusiame čempionate „Arsenal“ savo aikštėje nugalėjo varžovus 2:0.

Šių pirmenybių akivaizdus lyderis „Liverpool“ sausio 2 dieną namie priims „Sheffield United“ komandą. Liverpulio futbolininkai jau sukaupė 55 taškus, Šefildo ekipos sąskaitoje – 29. Ji užima aukštą aštuntąją vietą. Pirmojo rato akistatoje Šefilde 1:0 triumfavo Jurgeno Kloppo auklėtiniai.

Čempiono titulą ginantis „Manchester City“ sausio 1-ąją savo žiūrovų akivaizdoje kausis su Liverpulio „Everton“. „Miestiečiai“ užima tik trečiąją vietą – 41 taškas. Jie vienu tašku atsilieka nuo „Leicester City“ futbolininkų.

Paskutiniu metu gerą sportinę formą demonstruoja „Everton“, kuris pakilo į10-ąją vietą – 25 taškai. Šis Liverpulio klubas iš pastarųjų penkerių rungtynių laimėjo trejas, o dvejas baigė lygiosiomis.

Vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“ ir „TV3 Sport“ kanalas sausio 1-2 dienomis tiesiogiai parodys penkis „Premier“ lygos mačus.

Transliacijų tvarkaraštis:

Sausio 1 d.

14.20 val. „Brighton“ – „Chelsea“;

16.50 val. „Southampton“ – „Tottenham Hotspur“;

19.20 val. „Manchester City“ – „Everton“;

21.45 val. „Arsenal“ – „Manchester United“.

Sausio 2 d.

21.50 val. „Liverpool“ – „Sheffield United“.


Šiame straipsnyje: Anglijos Premier lygafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių