Telecentras iki daugiau nei 8 mln. litų padidino ieškinio LRT sumą

Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecento) iki 8,079 mln. litų padidino ieškinį Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizijai (LRT).

Anksčiau 5,391 mln. litų skolos grąžinimo reikalavęs Telecentras iki daugiau nei 8 mln. litų patikslino ieškinio LRT sumą, BNS sakė ginčą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismo teisėjas Dainius Rinkevičius.

Pirmadienį įvyko bylos parengiamasis posėdis. Kitas bylos posėdis, anot teisėjo, numatytas kitų metų vasarį.

Telecentro atstovė Gintarė Rimkuvienė BNS sakė, jog tęsiantis ginčo nagrinėjimui LRT toliau tik iš dalies apmoka už paslaugas, todėl ieškinio suma patikslinta - gruodžio 1 dienos duomenimis, skola siekė 8,079 mln. litų.

Anksčiau Vilniaus apygardos teismas bylos nagrinėjimą buvo sustabdęs laukiant kitos bylos, kurioje LRT savo ruožtu buvo pateikusi 700 tūkst. litų vertės ieškinį Telecentrui, baigties, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas rugpjūtį įpareigojo bylą nagrinėti toliau.

Teismas pernai rugsėjį pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir neleido Telecentrui nutraukti paslaugų tiekimo LRT ir nuo pernai spalio 1 dienos nutraukti Lietuvos televizijos transliacijas.

Telecentras kreipėsi į teismą, prašydamas priteisti iš LRT susikaupusias skolas ir delspinigius, procesines palūkanas bei patirtas bylinėjimosi išlaidas. Tuo tarpu LRT teigia, kad Telecentro tarifai buvo nepagrįsti, o dalį paslaugų teikė netinkamai. Be to, LRT mano, kad turėtų būti atleista nuo civilinės atsakomybės dėl valstybės veiksmų - sumažinto finansavimo.


Šiame straipsnyje: LRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių