Švedijos ambasadorė: investuotojus Lietuvoje atbaido korupcija

Investuotojus Lietuvoje labiausiai atbaido korupcija, sako darbą Vilniuje baigianti Švedijos ambasadorė Ulrika Cronenberg-Mossber (Ulrika Kronenber Mosber).

„Korupcija. Korupcija. Ir dar kartą korupcija. Žinoma, ji egzistuoja visur, tačiau Lietuvoje jos lygis pernelyg aukštas“, - interviu žurnalui „Valstybė“ sakė diplomatė.

„Švedijos bendrovės stengiasi tame nedalyvauti, todėl kai kurios jų aplenkia ir Lietuvą“, - teigė ambasadorė.

U.Cronenberg-Mossber taip pat pabrėžė, kad apie tokią gerovę kaip Švedijoje svajojantys lietuviai turi sąžiningai mokėti mokesčius.

„Jeigu norite gyventi taip, kaip Švedijoje, kiekvienas turi sumokėti savo dalį. Žinoma, daug žmonių Švedijoje taip pat skundžiasi per dideliais mokesčiais, tačiau apskritai galėčiau pasakyti, kad žmonės mokesčius moka noriai“, - sakė Švedijos diplomatinės misijos vadovė.

Kita vertus, interviu žurnalui U.Cronenberg-Mossber teigė, kad lietuviai ir švedai yra daug artimesni nei jai atrodė atvykstant 2008-aisiais.

„Tai skamba kaip diplomatinė formuluotė, tačiau prieš atvykdama čia daug ko nesuvokiau, pavyzdžiui, kokie mes artimi, kad panašūs mūsų tikslai ir charakteriai“, - sakė ambasadorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

verslininkas

verslininkas portretas
Noriu mokėti mokesčius, bet ne lažą :)

litas

litas portretas
"lietuviai turi sąžiningai mokėti mokesčius", kad LT biurokratai nesažiningai juos panaudotu :)))

zmogus

zmogus portretas
Kaune viskas nuperkama nuo zemes iki dangaus.Todel naujiem verslininkam cia sansai mazi ne prarasti pinigus.Pasiula Kaune didele,paklausa maza.Smulkus verslas su naikintas nes viska iveza is lenku 50% pigiau.Ira ziauru.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių